RSS

Frankrijk investeert in oplaadnetwerk elektrische auto’s

Frankrijk investeert in oplaadnetwerk elektrische auto's

Frankrijk lanceert een ambitieus plan om de elektrische auto te promoten. De Franse overheid investeert onder meer anderhalf miljard euro in de aanleg van een netwerk van oplaadstations voor elektrische voertuigen.

Het oplaadnetwerk maakt volgens de Franse energieminister Jean-Louis Borloo deel uit van een breder plan dat de ontwikkeling van schone transportmiddelen en batterijtechnologie moet aanmoedigen.

De Franse overheid maakt de installatie van elektrische oplaadstations verplicht in nieuwe appartementsgebouwen vanaf 2012 en vanaf 2015 ook in bedrijfsparkings. Ze hoopt zo op een miljoen oplaadstations tegen 2015 en vier miljoen tegen 2020. Zelf neemt ze 75.000 laadstations op publieke plaatsen voor haar rekening.

Tegelijk zullen een aantal overheidsbedrijven volop investeren in de aankoop van elektrische voertuigen, zoals de post, Air France, EDF en France Telecom.

Batterijfabriek
Als onderdeel van het plan wordt ten westen van Parijs een batterijfabriek opgestart door Renault. De investering wordt geschat op 625 miljoen euro, waarvan 125 miljoen uit een investeringsfonds van de overheid komt. De fabriek moet jaarlijks 100.000 batterijen produceren voor Renault en andere Franse autobouwers als PSA Peugeot-Citroën.

Philippe Varin, grote baas van Peugeot-Citroën, maakt zich sterk dat zijn bedrijf vier kleine elektrische modellen klaar zal hebben tegen 2010. Renault plant vier wagens in massaproductie tegen 2011 en 2012.

Borloo verwacht dat elektrische voertuigen tegen 2025 goed zullen zijn voor meer dan een kwart van de verkochte voertuigen. (IPS)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reacties

  1. Sander:

    Mooi om te lezen dat een gigantisch en uitgestrekt land als Frankrijk zo ambitieus is wat betreft electrische auto’s en dito oplaadstations.
    Laten wij als Nederland, zoals al te vaak het geval is lijkt het, nu eens niet achterblijven door er ook voor te gaan!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?