RSS

Samenwerking met China voor duurzame energie

Samenwerking met China voor duurzame energie

Nederland en China gaan samenwerken aan onderzoeksprojecten voor schonere vormen van energie. Dat heeft minister Maria van der Hoeven (Economische zaken) woensdag afgesproken met haar Chinese collega Zhang Guobao.

Van der Hoeven is tot en met 10 september op bezoek in de Volksrepubliek, een belangrijke handelspartner voor Nederland. In 2008 importeerde Nederland voor 25,3 miljard euro aan Chinese producten en exporteerde voor 3,8 miljard naar China. In China zijn volgens gegevens van het ministerie van Economische Zaken nu 1800 Nederlandse bedrijven actief. Het land is koploper bij de productie van bepaalde zonnepanelen en steekt Amerika naar de kroon op het gebied van de productie van windturbines. De komende jaren wil China miljoenen investeren in zonne- en windenergie.

De nieuwe afspraken op energiegebied voorzien onder meer in het uitwisselen van kennis en onderzoekers, maar ook in gezamenlijke investeringen in geavanceerde petrochemische voorzieningen. Van der Hoeven stelt: ,,Zowel China als Nederland is deels afhankelijk van het buitenland voor de levering van energie. En beide landen hebben duidelijk behoefte aan meer duurzame vormen van energiegebruik. Bij beide uitdagingen kunnen we van elkaar leren.” (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?