RSS

Open Art Fair Utrecht 2009

vr, sep 4, 2009

Kunst en Cultuur

Open Art Fair Utrecht 2009

Dinsdag 8 september opent in Jaarbeurs Utrecht voor de tweede maal de Open Art Fair, de nieuwe kunstbeurs waar ruim 95 Nederlandse en buitenlandse galerieën werk tonen van hedendaagse kunstenaars. Deze kunstbeurs voor kenners en liefhebbers duurt tot en met zondag 13 september.

De Open Art Fair is een brede kunstbeurs met een nationale uitstraling, bedoeld voor een groot en breed publiek. Alle hedendaagse kunstvormen, zoals schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, glas en keramiek zullen er te zien en te koop zijn. Bijzonder aan deze beurs is dat alle in hedendaagse kunst gespecialiseerde galerieën die voldoen aan objectieve criteria van professionaliteit aan de beurs kunnen deelnemen. Het aanbod van kunst op de beurs is daardoor breed en toegankelijk. De eerste editie werd bezocht door ruim 19.000 kunstliefhebbers en de organisatoren rekenen wederom op grote publieke belangstelling.

De deelnemers zijn niet alleen afkomstig uit heel Nederland, er doen ook 22 buitenlandse galerieën mee uit België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje, Italië, Frankrijk en Zuid Afrika,

Feestelijke opening
De officiële opening van de kunstbeurs zal op 8 september worden verricht door Aleid Wolfson, burgemeester van Utrecht. De openingsavond is voor alle geïnteresseerden toegankelijk. De beurs is die avond geopend van 18.00 tot 22.00 uur en de officiële opening zal plaatsvinden op het Rietveld-terras om 19.30 uur.

Expositie HKU in het Open Art Paviljoen
Studenten van de afdeling autonoom beeldende kunst van de HKU zullen dit jaar een expositie nieuwe-media verzorgen in het Open Art Paviljoen op de beursvloer.

“De kunstenaar aan het woord”, lezingenprogramma in de Moesmanzaal
In de Moesmanzaal worden dagelijks om 13.00 en 16.00 uur door kunstenaars lezingen gehouden.
Wessel Huisman, Joseph Klibansky, Gerrie Wachtmeester en vele anderen spreken over het eigen werk. Het volledige programma wordt te zijner tijd via de website: www.openartfair.nl bekend gemaakt.

Charity night ten bate van Plan Nederland
Donderdagavond 10 september zal in het teken staan van de campagne “Because I’m a Girl”. Van 19.00 tot 22.00 uur is de beurs geopend. Er worden diverse activiteiten georganiseerd ten bate van Plan Nederland, waaronder een loterij waarbij Ans Markus de trekking zal verzorgen.

Rondleidingen
Tijdens de gehele beurs zullen rondleidingen worden georganiseerd, waaraan geïnteresseerden tegen betaling van € 5,- kunnen deelnemen. Er zullen zowel algemene als gethematiseerde rondleidingen worden gehouden.

Meer informatie: www.openartfair.nl

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?