RSS

OESO: recessie is voorbij

do, sep 3, 2009

Economie en Ondernemen

OESO: recessie is voorbij

De recessie in Europa en de Verenigde Staten is voorbij, en ook over de rest van de wereld nadert de recessie haar einde. Dat blijkt uit de nieuwe prognose (pdf) van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) donderdag.

De OESO voorspelt dat de Amerikaanse economie in het derde kwartaal met 1,6 procent groeit op jaarbasis. Voor de landen in de eurozone wordt een gemiddelde groei van 0,3 procent voorzien. Ook de wereldhandel is gestabiliseerd, of trekt misschien zelfs weer voorzichtig aan. Met name de ononderbroken economische groei in China en India zorgt hiervoor, lichtte Jørgen Elmeskov, hoofdeconoom van de Oeso tijdens de persconferentie toe.

Daarmee treedt het herstel eerder in dan de denktank van de geïndustrialiseerde landen twee maanden geleden nog dacht.

De groei in de eurozone en de VS zal ook in het laatste kwartaal van dit jaar doorzetten. Naar schatting groeien de eurolanden in de laatste drie maanden van dit jaar met gemiddeld twee procent. De Amerikaanse economie wordt dan 2,4 procent groter. Japan groeit dit kwartaal naar verwachting met 1,1 procent.

Italië en Groot-Brittannië zullen in het vierde kwartaal economische groei laten zien. Er werden geen specifieke voorspellingen voor de Nederlandse economie gedaan.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?