RSS

Fairtrade Restaurant Week

Fairtrade Restaurant Week

Om het gebruik van Fairtrade producten in de horeca te stimuleren organiseert Stichting Max Havelaar in samenwerking met Puur! uit eten dit jaar de eerste Fairtrade Restaurant Week van Nederland. Van 1 t/m 7 november kun je de hele week verantwoord uit eten en genieten van een (h)eerlijk Fairtrade menu.

Duurzaam consumeren is helemaal van nu. Steeds meer mensen kiezen voor duurzame producten tijdens het boodschappen doen en tonen interesse in het verhaal achter het product. Door het toenemende aanbod in de supermarkten en warenhuizen wordt de verkrijgbaarheid van producten groter. Maar wanneer je uit eten gaat in een restaurant, eetcafé of bedrijfsrestaurant is de keuze vaak nog beperkt.

Een gerecht met een mooi verhaal
Tropische vruchten zoals ananas, mango en bananen, maar ook avocado, vanille, (plak)rijst, chocolade, honing, wijn, olijfolie, en vruchtenbier. Deze opsomming betreft slechts een greep uit de lijst van ingredienten die de basis vormen van de culinaire en verantwoorde gerechten die tijdens de Fairtrade Restaurant Week worden geserveerd. De kwaliteit staat uiteraard voorop, maar smaakbeleving en het verhaal achter het product gaan hand in hand. Want een gerecht met een mooi verhaal smaakt immers nog beter!

Fairtrade Restaurants
Binnenkort gaat de website www.fairtraderestaurantweek.nl online. Hierop komen alle restaurants te staan die deelnemen aan deze culinair verantwoorde week en kun je een restaurant in de regio naar keuze uitzoeken. Verder kun je hier ook terecht voor achtergrondinformatie over Fairtrade, de producenten en de producten.

Als voorbereiding op deze week wordt er een Fairtrade Horeca Workshop georganiseerd op maandag 21 september in Amsterdam. Tijdens deze workshop kunnen horeca-eigenaren, cateringbedrijven, groothandels en licentiehouders van Stichting Max Havelaar kennis maken met het brede assortiment van Fairtrade producten, de voordelen hiervan en met de verhalen achter de producten.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. onne:

    de website staat sinds gisteren live en kan je bereiken op http://www.fairtraderestaurantweek.nl

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?