RSS

Elektrische taxi’s in Tokio

Elektrische taxi's in Tokio

Het grootste taxibedrijf van Tokio gaat als eerste het supersnel elektrisch tanksysteem van Better Place testen. Het Japanse bedrijf Nihon Kotsu zal, in opdracht van de overheid, in Januari het revolutionaire accuwisselsysteem bij enkele van z’n taxi’s gaan testen.

Het verwisselen van de accu’s gebeurt volledig geautomatiseerd en duurt 80 seconden. Het gaat sneller dan benzine tanken en is bovendien schoner en makkelijker voor de bestuurder. Het servicestation van fabrikant Better Place verwijdert snel en veilig de lege batterij en plaatst een volledig opgeladen batterij terug in de auto. De bestuurder kan tijdens het verwisselen van de batterij in zijn auto blijven zitten. Het systeem werkt met twee robotshuttles op rails.

In totaal rijden er 60.000 taxi’s in de Japanse hoofdstad. Dat is slechts twee procent van het gehele autopark in Tokio. Desalniettemin leveren de taxi’s 20 procent van de gehele CO2-uitstoot in de stad. Het is de bedoeling dat, als de testen goed verlopen, het gehele taxipark wordt vervangen door elektrisch auto’s.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. Ralph:

    Zou er wel groene stroom gebruikt worden…?

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?