RSS

Biologisch voedsel in trek

do, aug 13, 2009

Gezondheid en Voeding

Biologisch voedsel in trek

De huidige economie lijkt weinig invloed te hebben op de omzet van biologische levensmiddelen in de supermarkten. In de eerste helft van dit jaar is die met 10 procent gestegen, tegenover een omzetgroei van 2,9 procent voor de omzet van supermarkten in het algemeen, meldt de Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw.

Brood en vleeswaren droegen het meest bij aan de groei. De omzet daarvan steeg met 40 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2008. Een woordvoerder van de task force spreekt over een ,,inhaalslag”. Fabrikanten van brood en vleeswaren zijn later in de markt van biologische producten gestapt dan die van melk of verse groente.

Biologische voeding heeft in ons land een marktaandeel van ruim 2 procent. In de supermarkten wordt zo’n 44 procent van de biologische voeding verkocht, meer dan in speciaalzaken, door cateringbedrijven of bij de boer.

De task force kwam tot stand op initiatief van het ministerie van LNV. Hierin is de hele keten, van boeren tot detailhandel, vertegenwoordigd. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?