RSS

Extra windparken in Noordzee

Extra windparken in Noordzee

Er komen nog eens drie extra windmolenparken in de Noordzee. Staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer en Waterstaat) gaf maandag het groene licht voor de parken op 56 kilometer ten noorden van Schiermonnikoog, aan de zeegrens met Duitsland.

De bouwers zijn drie Duitse bedrijven die ook al in het Duitse deel van de Noordzee actief zijn. De nieuwe windmolens zijn niet met het blote oog te zien vanaf de Waddeneilanden.

Eerder dit jaar keurde Huizinga de ontwerpvergunningen voor zes andere parken al goed. Het totale vermogen van de negen parken komt op ruim 2800 megawatt. Het kabinet wil deze regeerperiode voor 450 megawatt aan windenergie op de Noordzee realiseren. Voor 2020 is het streven 6000 megawatt. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reacties

  1. c commandeur:

    windturbines waren eigenlijk al verouderd voordat ze werden ontworpen: er zijn al lang betere en minder lelijke systemen van energie-opwekking. Als een fabriekspark gewoon wat van die ventilatorbladen op hun eigen dak of terrein willen zetten: lijkt mij een goed plan, maar om onze eigen publieke ruimte (laten we maar zeggen voor het gemak: collectief bezit) vol te laten zetten met die loeilelijke dingen die dan ook nog eigenlijk eens naar verhouding weinig rendement leveren, dat is irritante horizonvervuiling die het de gehaaste Nederlandse mens net dat ene kleine beetje gevoel-van-ruimte verpest en wegneemt dat hij in zijn bestaantje ontbeert: het zelfvergrotende idee van de oneindigheid van de oceaan. De sterren zien we ’s nachts ook al niet meer, alle land om ons heen wordt dichtgebouwd met vierkante blokken en dan nu ook nog eens de zee lekker vol zetten met palentroep…. Nou, ik vind ’t maar niks, vooral omdat er, zoals gezegd, genoeg alernatieven zijn…..

  2. Erik:

    Beste C,

    Maak je geen zorgen over het volbouwen van de oceaan met ‘palentroep’. 99,9% van de oceaan is te diep om er iets te kunnen bouwen en blijft dus gezegend met leegte. Daarbij, het enige serieuze alternatief voor winmolens, dat op grote schaal kan worden toegepast, is zonneenergie. De ontwikkelingen gaan snel, maar voorlopig is het goed om te wedden op meer dan één paard, zeker zolang er nog steeds kolen- en kerncentrales worden gebouwd. Op termijn zal zonneenergie het gaan winnen, en verdwijnen de onderhoudsgevoelige windmolens. Tot die tijd…. ff doorbijten en zonder verrekijker naar de horizon turen:-)

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?