RSS

Ban Ki-moon wil China als koploper duurzaamheid

Ban Ki-moon wil China als koploper duurzaamheid

PEKING – Secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties heeft China vrijdag opgeroepen koploper van alle ontwikkelingslanden op het gebied van de duurzame economie te worden. 

China heeft al lang de snelst groeiende economie ter wereld. Als een leidende veroorzaker van de opwarming van de aarde is het vatbaar voor de gevolgen van de klimaatverandering, zei Ban in Peking. „Daarom is vooruitgang van China op het gebied van een duurzaam economisch– en energiebeleid niet alleen voor de inwoners van China van beslissende betekenis, maar ook voor de rest van de wereld.”

Hij pleitte in de Chinese hoofdstad voor een bewust milieubeleid. „Uw houding tegenover de klimaatverandering zou de wereld kunnen laten zien dat China bereid is een leidende rol in de wereld van de 21e eeuw te spelen. China kan een voorbeeld voor niet alleen de ontwikkelingslanden, maar ook de gehele wereld worden”, hield hij de Chinezen voor.

De VN–topman heeft het milieubeleid tot belangrijkste project van de volkerenorganisatie gemaakt. In september heeft een klimaattop plaats waartoe hij heeft opgeroepen. In december moet in Kopenhagen een nieuwe overeenkomst over het tegengaan van de klimaatverandering worden gehouden. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?