RSS

Verburg wil verbod op handel blauwvin

Verburg wil verbod op handel blauwvin

Minister van Landbouw Gerda Verburg (CDA) is voor een tijdelijk verbod op de internationale handel in blauwvintonijn om zo het bestand van de soort te herstellen. Dat liet de bewindsvrouw dinsdag weten.

Hiermee reageert zij op een voorstel van Monaco. Het prinsdom heeft een brief gestuurd naar alle landen die vissen op blauwvintonijn en naar de Europese Unie. De maatregelen die nu worden genomen tegen overbevissing in de Atlantische Oceaan zijn in de ogen van de Monegasken niet voldoende.

Monaco vindt dat de tonijn, waar sushi van wordt gemaakt, zo wordt bedreigd, dat er een verbod op de handel moet komen. Zodra de populatie zich enigszins heeft hersteld, zou de handel kunnen worden hervat. Maar wel gereguleerd, dus met behulp van quota.

Verburg vindt een tijdelijke stop op de handel in blauwvintonijn tussen de EU en landen daarbuiten een goede aanvulling op de maatregelen die eerder zijn afgesproken om het visbestand te herstellen. Het voorstel van Monaco wordt in maart besproken tijdens een conferentie van partijen die zijn aangesloten bij het Cites-verdrag over de handel in bedreigde diersoorten. (Novum)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?