RSS

Costa Rica nummer één in ‘duurzaam geluk’

Costa Rica nummer één in 'duurzaam geluk'

Costa Rica is het beste land om gelukkig te leven, zonder het milieu zwaar te belasten. Dat schrijft zakenkrant Financial Times. Niet alleen geld maakt gelukkig, ook een mooi landschap en sociale interactie werken mee. Dat en vooral ook de lage belasting van het milieu, maken Costa Rica het beste land voor een gelukkig en duurzaam leven.

Dat is de conclusie van de Britse New Economics Foundation, een denktank die kijkt naar welvaart, welzijn en duurzaamheid. Deze stichting bestudeerde en rangschikte 143 landen.

Vrijwel de gehele top 10 van de zogeheten Happy Planet Index (HPI) bestaat uit landen uit Latijns-Amerika. Hoewel deze landen, volgens de Financial Times, meestal geassocieerd worden met sloppenwijken en staatsgrepen, scoren ze hoog in deze lijst. Volgens de HPI is in deze landen sociaal kapitaal veel waard, zijn mensen gelukkig en wordt het milieu weinig belast.

De onderzoekers stellen dat dit belangrijke factoren in een gelukkig leven zijn. Critici noemen deze geluksfactoren arbitrair en lastig te meten.

Vanwege hun enorme ‘ecologische voetafdruk’ – de mate waarin zij het milieu belasten – zijn rijkere landen niet in de hoogste regionen van de ranglijst te vinden. Van alle welvarende naties komt Nederland er nog het best van af en staat op een 43e plek. De VS scoren het slechtst van alle ontwikkelde landen: een 114e plek, te danken aan zijn enorme consumptie. Zimbabwe eindigde laatste.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reacties

  1. julieke:

    hallo ik ben Julieke en ik vroeg mij af of jullie misschien leuke ecologische tripjes wisten in Costa Rica

    vriendelijke lekkjes
    julkieke

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?