RSS

Zoon Kroymans Tesla dealer Benelux

Zoon Kroymans Tesla dealer Benelux

De appel valt niet ver van de boom: Tesla Motors, inmiddels welbekend als producent van elektrische auto’s, is in overleg met Rogier Kroymans, zoon van de bekende Frits, om hem te benoemen tot salesmanager van Tesla voor de Benelux . Later zal dan een dealerschap volgen.

Senior Vice-president van Tesla Motors, Michael van der Sande, bevestigt tegenover AutoWeek dat hij in gesprek is met Rogier. “Ik heb goede hoop dat we zeer snel tot een akkoord komen. In eerste instantie gaat het dan om een benoeming tot Salesmanager voor de hele Benelux, tegen het einde van dit jaar willen we hier ook een dealervestiging openen.” Van der Sande benadrukt dat er geen enkele band is met Kroymans Corporation. “ De familieband is eigenlijk toeval, wij werken alleen met volledig onafhankelijke dealers.”

Tesla komt binnenkort met een gezinswagen, vertelt Kroymans junior. ‘Deze is te vergelijken met een BMW. De actieradius van een Tesla is nu 150 km en van het nieuwe model zelfs 450 km. Dat is voor Nederland en België interessant, veel verder hoef je meestal niet.’ Kroymans dus heeft hoge verwachtingen van de verkoop, want groen rijden wordt steeds populairder en elektrische auto’s worden belastingtechnisch steeds aantrekkelijker. ‘Het scheelt BPM, en er wordt over gesproken om ook de bijtelling te verlagen of af te schaffen.’

Tesla opende onlangs zijn eerste Europese dealer in Londen, op zeer korte termijn komen daar winkels in Monaco en Munchen bij.(Via AutoWeek)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?