RSS

Lachen en dansen in Leidse Schouwburg

Lachen en dansen in Leidse Schouwburg

LEIDEN – De Leidse Schouwburg is leeg. De stoelen zijn eruit en worden binnenkort vervangen door nieuwe exemplaren. Van deze gelegenheid wordt goed gebruik gemaakt. Vanavond is er een unieke comedy- en dance-avond in de lege zaal.

Het oogt vreemd en zelfs een beetje klein. Zo’n schouwburgzaal zonder stoelen. Na ruim dertig jaar worden ze vervangen. De krakende en piepende stoelen met nog ouderwetse springveren in het binnenwerk zijn op. ,,De bekleding is versleten”, zegt Jeroen Smits, hoofd techniek van de Leidse Schouwburg. ,,Er zijn zelfs geen reserve-onderdelen meer verkrijgbaar.”

Inmiddels is het personeel begonnen de zaal in te pakken in witte doeken. ,,Een beetje à la de kunstenaar Christo”, zeg directeur Bart van Mossel. Een heuse boksring neemt even de plaats in van het podium en hier treffen de beste Nederlandse ‘stand-up comedians’ elkaar in een spannende woordenstrijd. Howard Komproe, Dolf Jansen, Raoul Heertje, Henry van Loon en Martijn Koning slaan het publiek om de oren met hun rake ‘Stand-up Comedy’ en worden afgewisseld met eigen DJ’s. Na de voorstelling gaat het feest gewoon door, want in een lege zaal kan er goed gedanst worden. Partyband Jamento zorgt voor super swingende live muziek.

Deze voorstelling vindt plaats op vrijdag 3 juli, aanvang 21.00 uur.

Meer informatie: www.leidseschouwburg.nl

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?