RSS

Zweden bouwt mega windmolenpark

do, jul 2, 2009

Wetenschap en Natuur

Zweden bouwt mega windmolenpark

Zweden zal tegen 2014 zijn elektriciteitsproductie uit windenergie verdubbelen dank zij een project met 300 megawindturbines. Zweden staat nu al te boek als het land met de meest ambitieuze doelstellingen in duurzame energie van de Europese Unie.

Tegen 2020 wil het de helft van zijn elektriciteit uit hernieuwbare bronnen betrekken. Dat betekent dat er tussen nu en 2020 elk jaar 10 procent groene energieproductie moet bijkomen.

In 2014 komt in het zuidelijke deel van het land alvast een nieuw windpark online, dat niet minder dan 300 megaturbines zal tellen, goed voor 2 TWh per jaar. Dat is evenveel als de totale huidige elektriciteitsproductie uit windenergie in Zweden.

Voor een deel van dit project meldt fabrikant General Electric een contract voor de constructie van 57 windturbines van elk 2,5MW binnengehaald te hebben.

De opdracht is toegewezen aan Arise Windpower, een exploitant die momenteel voor 1.000MW aan windenergie in portefeuille heeft. Het gaat om zeer grote turbines, met een spanwijdte van 100 meter, waar de meeste rotors maar tussen 70 en 80 meter zijn. Een voordeel hiervan is dat méér elektriciteit wordt gegenereerd bij lagere windsnelheden.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?