RSS

Lowlands draait op groene stroom

Lowlands draait op groene stroom

Apeldoorn – Lowlands draait dit jaar voor het eerst op duurzame energie. Energieleverancier Bredenoord ontwikkelde de Purity, een aggregaat op waterstof, waar naast energie alleen warmte en schoon water uitkomt. Festival Lowlands heeft op 21 augustus de primeur.

Het groene aggregaat levert stroom voor de LLowgenda-tent: een tent waar door middel van debatten de Politieke Agenda van de Lowlandgeneratie wordt opgesteld.

Het inzetten van waterstof voor mobiele energievoorzieningen kan evenementenorganisatoren enorm veel (milieu)voordeel opleveren. Grote festivals verbruiken tot wel 10 Megawatt elektriciteit.

De Purity wekt op Lowlands 4 KiloWatt op zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Zelfs deze kleine hoeveelheid schone stroom zorgt al voor een besparing aan roet en fijnstof die gelijk staat aan wat een grote vrachtwagen per kilometer uitstoot. Daarnaast produceert het apparaat niet meer geluid dan een laptop.

Fans van Lowlands kunnen alvast beginnen met het inpakken van tent en slaapzak. De festival-organisatie heeft namelijk de eerste namen bekend gemaakt. Houd 21 t/m 23 augustus vrij in je agenda en boek direct je ticket voor A Campingflight to Lowlands Paradise.

De zeventiende editie van Lowlands Festival is bomvol. Dit jaar maken o.a. de Britse indie-rockers van Arctic Monkeys en danceveteranen Basement Jaxx hun opwachting. Ook te zien en te horen is de winterse folk van Bon Iver en de dansbare electro van het Italiaanse duo Crookers. La Caravane Passé laat Lowlands stuiteren op balkan beats. Op het festival staan 150 acts geprogrammeerd, met een gevarieerd programma van alternatieve pop, rock, hiphop en dance tot theater, stand-up comedy, wetenschap (Lowlands University), dans, kunst, straattheater, film en nog veel meer!

Houd www.lowlands.nl in de gaten voor programma updates.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reacties

 1. Thijs Weenk:

  In essentie heel goed nieuws!
  Wat ik mis in dit bericht is informatie over de productie van de hier gebruikte waterstof. Is de hele energieketen groen, of alleen het laatste stukje op het festival?

 2. Paul Schurink:

  Beste Thijs,

  De tot nu toe gebruikte waterstof is inderdaad (nog) niet groen. Dit houdt ons als producent/leverancier van waterstofaggregaten niet tegen om daadwerkelijk toepasbare producten te introduceren.
  We zijn ervan overtuigt dat zodra er meer vraag naar groen geproduceerde waterstof komt, er verschillende waterstofleveranciers op deze vraag zullen inspringen.
  (Bredenoord ziet zichzelf in deze een kip, en wil niet gaan wachten op een ei…)

 3. mbt shoes australia:

  Houd http://www.lowlands.nl in de gaten voor programma updates.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?