RSS

Vrouwen zijn de motor van ontwikkeling

Vrouwen zijn de motor van ontwikkeling

Vrouwen zijn de motor van ontwikkeling. Ze besteden hun inkomen verantwoordelijk en dragen op die manier bij aan duurzame economische ontwikkeling. Dat zei minister van Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders tijdens een symposium over ‘Women Empowerment’, georganiseerd door microkredietfonds Oikocredit.

Laat een vrouw omgaan met geld en ze steekt daar 90% van in familie en gemeenschap, mannen komen nog niet tot de helft van dat percentage, zo blijkt uit onderzoek. Daarom is het ook volgens Koenders zo belangrijk dat vrouwen in ontwikkelingslanden in staat worden gesteld zaken te doen en op die manier bij te dragen aan de ontwikkeling van hun land, women empowerment.

Onder de aanwezigen waren ook prinses Máxima en minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven. Máxima nam een rapport in ontvangst. “Microkrediet, een kleine lening van vaak niet meer dan 75 euro, leidt tot versterking van de positie van de vrouw, dat wil zeggen: het sterkt vrouwen in hun mogelijkheid keuzes te maken en zelfvoorzienend te worden”, luidt een van de conclusies. Waaruit meteen blijkt wat microkrediet en ‘women empowerment’ met elkaar te maken hebben. (Bron: Metro)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?