RSS

Empowering Women – The Oikocredit Experience

Empowering Women - The Oikocredit Experience

Donderdag 11 juni organiseert Oikocredit, een van de grootste financiers van de microkredietsector wereldwijd, een symposium over de rol van vrouwen in het economisch ontwikkelingsproces.

Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken), minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking), Nicky McIntyre (CEO Mama Cash) en Miriam N’gan’ga (microkredietklant in Kenia) geven hun visie op microkrediet als middel om armoede te bestrijden en de rol van vrouwen in dit proces.

Tijdens het symposium presenteert Oikocredit de resultaten van een onderzoek naar women empowerment. Femconsult, die het onderzoek uitvoerde in opdracht Oikocredit, hield interviews met microkredietinstellingen en hun klanten en vroeg naar hun visie op ‘women empowerment’. De onderzoekers gingen in op de volgende vragen:

Hoe zien vrouwen in ontwikkelingslanden hun rol bij economische ontwikkeling? Hebben zij beslissingsbevoegdheid binnen hun huishouden? Worden ze voldoende gestimuleerd om te werken en een bedrijf te starten? Heeft microkrediet hen geholpen om zelfstandiger te worden? Kan een microkredietinstelling invloed uitoefenen bij het verbeteren van de positie van vrouwen?

Verder wordt ingegaan op vragen als: ‘Hoe dragen Oikocredit en andere organisaties bij aan de Millenniumontwikkelingsdoelen en aan de doelen die minister Koenders op het gebied van Ontwikkelingssamenwerking gesteld heeft?’.

Het internationale symposium vindt plaats op donderdag 11 juni van 15.30-19.00 uur in De Flint, Amersfoort. Zie het volledige programma op www.oikocredit.org/experience

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?