RSS

Greenpeace lanceert ‘Cool IT Challenge’

Greenpeace lanceert 'Cool IT Challenge'

IT-bedrijven claimen dat hun technologische oplossingen 15 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot kunnen verminderen. Maar de eerste ‘Cool IT’-ranglijst van Greenpeace laat zien dat ze meer in actie moeten komen om dit waar te maken.

Sun en IBM voeren de lijst aan. Sun wil dat er internationale afspraken komen die de wereldwijde CO2-uitstoot drastisch verminderen en IBM heeft technologische oplossingen ontwikkelt voor het verminderen van CO2-uitstoot. Sharp, Toshiba en Sony bungelen onderaan, met scores van minder dan 10 procent. Evenals de Guide to Greener Electronics zal Greenpeace de ‘Cool IT Challenge’ regelmatig updaten. De volgende versie komt uit in augustus 2009.

IT-bedrijven, grijp jullie kans!
Klimaatverandering is een kans voor IT-bedrijven, omdat zij de technologische oplossingen kunnen leveren om energie te besparen. Greenpeace wil dat de IT-bedrijven deze positieve boodschap verkondigen bij overheden, zodat deze zorgen dat er een goed internationaal klimaatakkoord komt in Kopenhagen dit jaar. Daarnaast vraagt Greenpeace de IT-bedrijven hun eigen CO2-uitstoot te verminderen en moeten zijn aangeven in welke mate hun technologische oplossingen bijdragen aan het verminderen van de wereldwijde CO2-uitstoot.

Op naar Kopenhagen
Uit de Challenge blijkt dat veel IT-bedrijven al bezig zijn hun eigen CO2-uitstoot terug te brengen, maar dat zij nog nauwelijks bezig zijn met het ontwikkelen van oplossingen voor andere bedrijven. Ook kunnen zijn nog veel meer doen om overheden te overtuigen dat een goed klimaatakkoord in Kopenhagen noodzakelijk én mogelijk is.

Ga voor meer informatie naar de actiewebsite van Greenpeace: www.greenpeace.org/coolit

Roep ook het IT-bedrijf Cisco op te innoveren op energiebesparing en reageer op hun blog.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?