RSS

Groene Film Festival in Amsterdam

Groene Film Festival in Amsterdam

Op 5 en 6 juni presenteren energieleverancier Greenchoice en Strawberry Earth in Het Ketelhuis in Amsterdam maar liefst twaalf films met een groen thema.

Naast verschillende (wereld) premières, biedt het festival Q&A’s met internationale regisseurs en zorgen verschillende bekende DJ’s voor een spetterende afterparty.

Strawberry Earth at the movies wordt op vrijdag 5 juni – World Environment Day – geopend door Minister Jacqueline Cramer en Wethouder Marijke Vos.

De Franse film HOME van fotograaf Yann Arthus-Bertrand en geproduceerd door Luc Besson (Leon, Fifth Element, Taxi) beleeft deze avond een haar wereldpremière. Ook geeft regisseur Franny Armstrong na afloop van dé klimaatfilm van 2009 – The Age of Stupid – een exclusieve Q&A.

Op zaterdag 6 juni presenteert Strawberry Earth onder meer de première van de voor een Oscar genomineerde film The Garden. Tevens wordt die avond Encounters at the End of the World van regisseur Werner Herzog gelanceerd.

Strawberry Earth events dragen direct bij aan een beter klimaat. Het Ketelhuis geeft elke euro van de omzet van het festival uit aan het eco-vriendelijk maken van de eigen bioscoop. Daarnaast doneert de bioscoop al het geld wat hierdoor bespaard wordt op de energierekening voor de komende tien jaar aan Greenpeace.

Strawberry Earth at the movies vindt tegelijkertijd plaats met het Festival Amsterdam Duurzaam.

Datum: 5 en 6 juni
Plaats:   Het Ketelhuis-Westergasfabriek-4 Pazzanistraat-Amsterdam
Meer informatie: www.strawberryearth.com/nl/strawberry-earth-at-the-movies/

Strawberry Earth at the movies from Strawberry Earth on Vimeo.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?