RSS

Aid for Trade strategie krijgt internationaal impuls

vr, mei 15, 2009

Politiek en Samenleving

Aid for Trade strategie krijgt internationaal impuls

(ANP) De specifieke Nederlandse manier om handel en ontwikkelingssamenwerking bijeen te brengen, trekt internationaal de aandacht.

Minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) en topman Pascal Lamy van de World Trade Organisation (WTO) gaan kijken of deze zogeheten Aid for Trade ook elders kan worden ingezet.

Het departement meldde donderdag dat Lamy maandag Nederland bezoekt en met de minister, Europese vertegenwoordigers en mensen uit het bedrijfsleven zal spreken over een nieuwe impuls voor deze werkwijze.

Aid for Trade houdt in dat armoede wordt bestreden door in dat land handelskansen te stimuleren. Zo worden concrete afspraken gemaakt over de hele handelsketen, van bijvoorbeeld een boer in Mali tot aan de supermarkt in Nederland die de producten afneemt.

Het Centrum tot Bevordering van de Import uit ontwikkelingslanden (CBI) voert het project wereldwijd uit. In de periode 2007–2008 heeft de organisatie onder meer vierhonderd exporteurs uit ontwikkelingslanden geschikt gemaakt voor de Europese markt. Verder zijn zeker 3100 medewerkers van bedrijven en organisaties getraind in exportmarketing en markteisen, zijn netwerken opgezet en programma’s uitgevoerd.

Koenders hoopt dat ook andere Europese donoren daarvoor plannen gaan maken. De WTO kan daar volgens hem ook fors aan bijdragen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?