RSS

Nuon ontwikkelt nieuw windpark op de Noordzee

Nuon ontwikkelt nieuw windpark op de Noordzee

Nuon wil de ontwikkeling van een windpark op 24 kilometer uit de kust voor Zuid-Holland realiseren. Vorige week werd bekend gemaakt dat Shell uit het project stapt. Nuon ziet windenergie als een van haar belangrijke speerpunten naast energiebesparing en het schoner maken van de energieproductie uit fossiele brandstof.

nuon_windparkNuon is al sinds 2005 bezig met de voorbereidingen. Het windpark met een capaciteit van circa 340 MW zal Beaufort gaan heten. Het windpark wordt daarmee vernoemd naar de Ier Sir Francis Beaufort. Hij bedacht in de 19e eeuw een indeling in 13 windsterkten bedacht, beter bekend als de Schaal van Beaufort. Shell gaf onlangs nog aan geen geld meer te willen steken in het exploiteren van nieuwe duurzame energieprojecten. Shell-topman Jeroen van der Veer gaf in een interview met het huisblad DHV Times van ingenieursbureau DHV aan dat beter is te investeren in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe methodes voor het gebruik van duurzame energiebronnen. Nuon is nog maar kort op de hoogte van de beslissing van Shell om uit dit windproject te stappen, zo laat een woordvoerder in het Financiële Dagblad weten: “Onlangs is pas duidelijk geworden dat ze niet met dit project doorgaan”, aldus de woordvoerder.

Door te investeren in windenergie, ondersteunt Nuon de doelstelling van het kabinet om 6000 MW op zee te realiseren uiterlijk in 2020. Nuon heeft de intentie om voor 2015 totaal 1400 MW aan windenergie te ontwikkelen en verwacht op korte termijn een vergunning te krijgen van Rijkswaterstaat voor de bouw van het windpark. Nuon meent bovendien met de plannen goede kans te maken op verkrijging van de noodzakelijke subsidie in het kader van de SDE-regeling. Het Ministerie van Economische Zaken zal de nadere criteria hiervoor binnenkort bekend maken.

Nuon heeft de intentie om voor 2015 totaal 1400 MW aan windenergie te ontwikkelen. Nuon exploiteert al sinds 2007, samen met Shell, het eerste Nederlandse offshore windpark voor de kust bij Egmond aan Zee.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reacties

  1. Erik:

    Eenvoudige tip om een bijdrage te leveren aan duurzame ontwikkeling:
    Stroom kopen van Nuon en een tankstation van Shell voorbij rijden!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?