RSS

Nieuwe gids Gastvrij voor Vegetariërs

vr, mei 8, 2009

Gezondheid en Voeding

Nieuwe gids Gastvrij voor Vegetariërs

De nieuwe gids Gastvrij voor Vegetariërs van de Nederlandse Vegetariërsbond (NVB) is uit. Gastvrij voor Vegetariërs is het keurmerk voor restaurants en andere horeca die een vegetarische keuze –minimaal twee 100% vegetarische gerechten– bieden op hun kaart. Dit handige gidsje staat vol restaurants en andere horecabedrijven die met dit keurmerk laten zien dat zij bewust met koken omgaan. Het is voor iedereen die wel eens een dagje ‘iets anders’ wil.

‘Gastvrij voor Vegetariërs’ wordt uitgegeven en gecontroleerd door de Nederlandse Vegetariërsbond (NVB). “We merken dat het aantal bedrijven dat meerdere vegetarische gerechten op de menukaart zet jaarlijks toeneemt. De koks zien het bereiden van vegetarische gerechten als een leuke en creatieve uitdaging”, aldus Vibeke Helder, directeur NVB.

Gastvrij gids
De gids verscheen ieder jaar als folder, maar is dit jaar enorm uitgebreid en geheel vernieuwd. De deelnemende bedrijven staan verdeeld over drie categorieën:
– Restaurants
– Verblijf en Recreatie en
– Catering.

Met de provinciekaartjes kan snel een locatie naar keuze gevonden worden, verdeeld over heel Nederland. Van snackbar tot toprestaurant, van groepsaccommodatie tot luxe hotel, van afhaal tot grote cateraars, wellness, bungalowparken, kortom, voor iedereen die zeker wil zijn dat zijn keuze bereikbaar, betaalbaar, maar toch vooral ook 100% vegetarisch is.

Deelnemers
Deelnemers aan Gastvrij voor Vegetariërs garanderen dat ze minimaal twee vegetarische hoofdschotels aan hun gasten aanbieden. Geheel vegetarische gelegenheden zijn gemarkeerd met een ‘V’. De folder is viertalig uitgevoerd.

De NVB
De NVB is de stem van de vegetarische consument in Nederland. Naast het keurmerk ‘Gastvrij voor Vegetariërs’ geeft de NVB het magazine Leven uit en beheert het keurmerk voor vegetarische producten. De NVB informeert over vegetarische voeding via de website (www.vegetariers.nl), met de maandelijkse nieuwsbrief en in diverse brochures. Ook geeft de NVB de vegetarische voedingsschijf uit (V-schijf). De NVB is de initiator van EatGreen (www.eatgreen.nl).
EatGreen staat voor een dagje minder vlees in de week als de makkelijkste en lekkerste manier om bij te dragen aan een beter klimaat.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?