RSS

Humor belangrijke levensbehoefte

Humor belangrijke levensbehoefte

Humor neemt bij Nederlanders de derde plek in op de lijst van primaire levensbehoeften. Dit blijkt uit het jaarlijkse humoronderzoek, uitgevoerd door Intomart in opdracht van Comedy Central. Goede gezondheid staat op de eerste plaats en familie/gezin op de tweede.

Humor blijkt ook belangrijker dan economische zekerheid en een goed seksleven. En voor twee derde van de ondervraagden is het een belangrijk criterium bij de partnerkeuze. Humor moet zorgen voor een gezellige sfeer en moet niet ten koste gaan van anderen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat Najib Amhali de meest populaire cabaretier is van Nederland. Op twee staat Herman Finkers en een derde plaats is voor Jochem Myjer. Op vier staat ‘oudgediende’ André van Duin. Op televisie scoren vooral de humoristische programma’s De Lama’s, Dit Was Het Nieuws en Mooi! Weer De Leeuw goed bij het Nederlandse publiek.

Dit jaar is ook gekeken naar welke typen humor Nederlanders aanspreekt. Grappen over kwetsbare minderheden worden volgens Comedy Central niet gewaardeerd. Op basis van het onderzoek kunnen Nederlanders opgedeeld worden in 4 zogenaamde humorsegmenten: Gezellige humor, Provocerende humor, Liberale humor en Sociale humor.

En waar kunnen die 4 segmenten gemiddeld dan om lachen? Uit het onderzoek komt naar voren dat de gemiddelde Nederlander houdt van nette humor, geschikt voor alle leeftijden. Er wordt vooral niet op andermans tenen getrapt en men houdt niet van afzeiken. Behalve in de Randstad dan, want daar zijn ze er dol op. In het Oosten des landsch vinden we als tegenhanger dan weer de mensen met de meeste humor. Althans, men schat zichzelf daar hoger in. Maar wat je humortype ook is, we vinden met z’n allen dat humor een band schept. Humor houdt mensen bij elkaar.

Wil je weten welk humortype jij bent? Doe dan de test op: www.vanwatvoorhumorhoujij.nl

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?