RSS

Meer stemrecht voor ontwikkelingslanden binnen het IMF

vr, apr 17, 2009

Politiek en Samenleving

Meer stemrecht voor ontwikkelingslanden binnen het IMF

Europa moet ontwikkelingslanden een veel grotere stem geven binnen het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank.

Dat stelde minister van Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders vandaag op een bijeenkomst van economisch onderzoeksbureau Ecorys. “Europese landen, waaronder Nederland, zullen moeten opschuiven zodat ontwikkelingslanden een grotere stem krijgen. Daarbij moeten we ook af van het veto van de Verenigde Staten”, aldus de minister.

“Dat is ook in ons eigen belang. Het vertrouwen in beide instellingen wordt enorm gestimuleerd als ze ook serieus worden genomen door landen als China.” De hervorming van het stemrecht zal een belangrijk punt zijn op de agenda van de bestuurders van IMF en Wereldbank bij hun halfjaarlijkse vergadering volgende week in Washington. “Ik steun de ontwikkelingslanden daarbij en ik heb er vertrouwen in dat we dan concrete stappen kunnen zetten”, zei Koenders. De minister zal Nederland vertegenwoordigen bij de vergadering van de Wereldbank.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?