RSS

Obama wil kernwapenvrije wereld

Obama wil kernwapenvrije wereld

President Obama heeft zojuist in Praag gezegd dat de VS zich voor een kernwapenvrije wereld gaat inzetten. Dit doel ligt ver weg, maar het is gezien de dreiging van een kernaanval wel nodig er nu mee te beginnen, zei hij. Hij werd voortdurend door applaus en gejuich onderbroken.

Volgens Obama heeft Amerika de morele plicht de leiding te nemen. Het zal in de 21e eeuw het recht centraal stellen om wereldwijd vrij van vrees te leven. De VS zal het aantal eigen kernwapens verminderen en kernwapens minder belangrijk maken in zijn strategie.

Het pleidooi voor een kernwapenvrije wereld krijgt veel bijval, onder meer van Nederland. Volgens minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken komt het voorstel ‘op een goed moment’. De VS en Rusland zullen dit jaar ‘in een nieuw klimaat van toenadering’ gaan praten over een verdere beperking van de aantallen kernwapens.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reacties

  1. Bellinus:

    als minister verhagen het iniatief, om tot een kernwapen vrij europa te komen, op een goed moment vind komen, mag hij zich ook wel eens bedenken dat kerncentrales -ook al zijn het geen wapens- ook een gevaar vormen voor de mensheid. Daarmee zou je dus kunnen vaststellen dat kerncentrales er niet meer zouden moeten komen.
    een kernoorlog is er nog niet geweest maar kernrampen met centrales wel zoals tjernobyl en bijna ongelukken in borssele, engeland de vs en japan zijn hiervan het voorbeeld

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?