RSS

Studenten zetten zich in voor de millenniumdoelen

Studenten zetten zich in voor de millenniumdoelen

Vorige week streden elf teams van studenten in de halve finale van de Imagine Cup tegen elkaar. Deze softwarecompetitie wordt dit jaar voor de zevende keer door Microsoft georganiseerd. Microsoft wil met de Imagine Cup studenten stimuleren om innovatieve en creatieve technologische toepassingen te ontwikkelen. Dit jaar voor één van de acht millenniumdoelen.

Van de elf teams zijn er zes gekwalificeerd voor de finale:
Drie teams van de Erasmus Universiteit, een team van Hogeschool Rotterdam en twee teams van Fontys Hogeschool Eindhoven. Deze teams zullen opnieuw tegen elkaar strijden tijdens de Nederlandse finale op 20 april. De winnaar van de Nederlandse finale vertegenwoordigt ons land in juli tijdens de wereldwijde finale van Imagine Cup 2009 in Cairo.

In 2000 hebben 189 landen afgesproken om voor 2015 belangrijke vooruitgang te boeken op het gebied van armoede, onderwijs, gezondheid en milieu. Er zijn acht concrete doelstellingen vastgelegd: de millenniumdoelen. ‘Solve the World’s Thoughest Problems’, het thema van dit jaar, daagt de studenten uit om ict-oplossingen te bedenken voor wereldwijde problemen. NCDO, de organisatie die zich in Nederland bezig houdt met de millenniumdoelen, informeerde de studenten indien nodig was. Rutger Bults werkt voor het jongerenprojectbureau Move Your World van NCDO en adviseerde de jury: “De studenten hebben goed na moeten denken over de mogelijkheden en beperkingen die er wereldwijd zijn. De finale zal spannend worden, er zijn bruikbare oplossingen bedacht.”

Maarten-Jan Vermeulen, Academic Relations Manager van Microsoft Nederland: “Voor de studenten biedt meedoen ook persoonlijke voordelen. De top 3 van de Nederlandse teams wordt een jaar lang door Microsoft bijgestaan om hun idee verder te ontwikkelen en in de markt te zetten. Ook winnen zij een geldbedrag. Daarnaast is het voor de winnaars een geweldige ervaring om in Cairo te strijden voor de beste ict-oplossing voor één van ’s werelds grootste problemen.” Inmiddels hebben er al meer dan 100.000 studenten uit meer dan honderd landen meegedaan.

Meer informatie: www.imaginecup.com

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?