RSS

Obama richt klimaatforum op

Obama richt klimaatforum op

De Amerikaanse president Barack Obama maakt werk van zijn aangekondigde aanpak van de wereldwijde milieuproblemen. Obama heeft het initiatief genomen voor een internationaal forum voor energie en het klimaat.

Het forum is bedoeld als steun in de rug voor een nieuw klimaatverdrag van de Verenigde Naties, dat in december in Kopenhagen moet worden bereikt. De bekendmaking van het Witte Huis kwam aan de vooravond van een internationale ronde onderhandelingen over het verdrag van Kopenhagen, die zondag in Bonn begon.

Een voorbereidende vergadering zal op 27 en 28 april plaatsvinden in Washington. Daar zullen vertegenwoordigers van de zestien andere grootste economieën aan deelnemen, alsook de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon.

In juli volgt dan in het Italië  een top van staatshoofden van de zeven grootste economieën plus Rusland (G8). Obama ziet zijn forum als een open dialoog tussen industrie- en ontwikkelingslanden. Het initiatief kreeg de naam Major Economies Forum on Energy and Climate, het Forum van Grote Economieën over Energie en Klimaat.

De deelnemende economieën zijn: Australië, Brazilië, Canada, China, Duitsland, de EU, Frankrijk, India, Indonesië, Italië, Japan, Mexico, Rusland, het VK, de VS, Zuid-Afrika en Zuid-Korea. Ook Denemarken, de gastheer voor de klimaattop in december, is uitgenodigd.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?