RSS

Cuba wil met EU praten over mensenrechten

do, mrt 19, 2009

Politiek en Samenleving

Cuba wil met EU praten over mensenrechten

Cuba is bereid om met de Europese Unie te overleggen over de mensenrechtensituatie op het eiland. Dat moet worden gezien in het kader van de hernieuwde relatie tussen de EU en Cuba. Dat is bekendgemaakt op een gezamenlijke persconferentie in Havana. Daar verschenen de Cubaanse minister van Buitenlandse Zaken Bruno Rodríguez en de EU-commissaris Louis Michel samen voor de microfoons.

De verhouding tussen Europa en Cuba bekoelde nadat in de zogenoemde ‘zwarte lente’ van 2003 tientallen leden van de oppositie waren opgepakt. Overigens zei Rodríguez er meteen bij dat er niet met de EU zal worden gesproken over het gevangenisstelsel. Dat is een interne Cubaanse aangelegenheid, aldus de bewindsman. Rodríguez trad kort geleden aan als opvolger van Felipe Pérez Roque, die jarenlang minister van Buitenlandse Zaken was.

Op de persconferentie is verder aangekondigd dat er in mei in Brussel een volgende ontmoeting is.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?