RSS

Duurzaam bosbeheer kan 10 miljoen banen opleveren

Duurzaam bosbeheer kan 10 miljoen banen opleveren

Investeren in duurzaam bosbeheer kan 10 miljoen nieuwe banen opleveren. De strijd tegen de klimaatverandering gaat op die manier hand in hand met het indammen van de economische crisis, zegt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

Veel regeringen proberen de schade  van de economische crisis te beperken door de economie te stimuleren. Dat kan perfect in de bosbouw, zegt de Food and Agricultural Organization (FAO). Initiatieven in de bosbouw kunnen wereldwijd minstens tien miljoen nieuwe banen scheppen. In 2000 werkten er ongeveer 13 miljoen mensen in de reguliere bosbouwsector, maar een veelvoud van dat aantal mensen leeft van wat bossen voortbrengen

Investeringen kunnen extra banen scheppen in bosbeheer, bosbouw en de teelt van bomen. Ook herbebossing, brandpreventie, de aanleg van wandelpaden en andere toeristische infrastructuur en de uitbreiding van stedelijke groengebieden kunnen veel bijkomend werk opleveren.

Het wordt wel zaak de nieuwe banen zo in te vullen dat de naar schatting 350 miljoen mensen die wereldwijd in of bij bossen leven, niet het slachtoffer worden van de nieuwe bedrijvigheid. Met name de 60 miljoen inheemse bosbewoners zijn helemaal afhankelijk van de wouden waar ze sinds mensenheugenis leven.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reacties

  1. Jamie:

    Het lijkt me ook van belang dat bedrijven hierin investeren. Waar denk je dat al die bomen voor gebruikt worden? Kartonfabrieken, papierproducenten, noem maar op. Die moeten wel meewerken. Happy news: een bedrijf als Tetra Pak zit al tijden op de goede weg. Het karton dat zij gebruiken voor hun verpakkingen komt van Zweedse bossen die niet lijden onder hun activiteiten daar, dmv van goed bosbeheer en het terugplanten van bomen.

1 Trackbacks For This Post

  1. VN willen meer natuurlijk opname van CO2 | HappyNews | Positief Nieuws:

    […] Duurzaam bosbeheer kan 10 miljoen banen opleveren […]

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?