RSS

Clinton stelt internationale conferentie over Afghanistan voor

Clinton stelt internationale conferentie over Afghanistan voor

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, heeft aan haar ambtgenoten van de NAVO voorgesteld om een internationale conferentie te houden over de toekomst van Afghanistan. Dat werd vernomen uit diplomatieke bron. De buitenlandministers van de 26 NAVO-landen zijn donderdag bijeen in Brussel.

Volgens Clinton moeten aan de conferentie over Afghanistan ook Rusland, Pakistan en India deelnemen aangezien die landen belangrijk zijn voor de regio. De 41 landen die de militairen leveren voor de 56.000 manschappen sterke ISAF-macht, moeten sowieso van de partij zijn.

Het voorstel van de ‘secretary of state’ is om de internationale conferentie op 31 maart in Brussel te houden. De regering van president Barack Obama is momenteel volop bezig met een evaluatie van haar strategie voor Afghanistan. Die herziening moet tegen de NAVO-top van begin april in Straatsburg en Kehl klaar zijn.

De evaluatie zal focussen op ‘realistische en bereikbare doelstellingen’ in Afghanistan, zegt Clinton. Het moet in de toekomst om de ‘stabilisering van Afghanistan’ gaan, eerder dan van het land een democratie naar westers voorbeeld te maken. Afghanistan mag onder geen beding een ‘mislukte staat’ of een ‘veilig toevluchtsoord voor terroristen’ worden, aldus nog diplomatieke bronnen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?