RSS

Philips helpt Light Up The World

Philips helpt Light Up The World

Light Up The World (LUTW) kondigt aan dat Royal Philips Electronics voor het tweede achtereenvolgende jaar financiële ondersteuning heeft geboden om LUTW te helpen met het brengen van betaalbare, veilige, gezonde, efficiënte en milieubewuste verlichting aan mensen die geen toegang tot electriciteit hebben. Philips is tot op heden de grootste donateur van LUTW; deze donatie zal worden gebruikt voor verlichting op zonne-energie voor onderwijs- en alfabetismeprogramma’s waar ruim 4000 mensen in ontwikkelingslanden direct van zullen profiteren.

Naar schatting leven 1,6 miljard mensen zonder elektriciteit. Voor deze mensen betekent nacht duisternis, flakkerend kaarslicht of ongezonde rook en vuur van een petroleumlamp. Maar aangezien de prijzen van olie de afgelopen jaren drastisch zijn gestegen, kunnen nu slechts weinigen de petroleum die ze nodig hebben, betalen. Daardoor staat na zonsondergang rond 18.00 of 19.00 in sommige landen voor honderden miljoenen mensen het leven stil. Kinderen zijn niet in staat hun huiswerk te maken; werk en andere economische activiteiten stoppen ook. In deze gevallen maken duurzame en robuuste oplossingen van verlichting op zonne-energie veel uit in de verbetering van de levenskwaliteit voor mensen die in armoede leven.

“Wij zijn zeer blij met de financiële steun van Philips. De donatie zal in grote mate bijdragen aan projecten van Light Up The World en zal de mensen helpen die anders schadelijke petroleum zouden gebruiken. Het is essentieel dat ondernemingen zich op een sociaal verantwoordelijke manier gedragen en de veelvoudige voordelen kunnen inzien van het werken met niet-gouvernementele organisaties. Door samenwerkingsverbanden met de industrie op te bouwen, zijn wij bij LUTW veel beter in staat zo veel mogelijk mensen die hulp nodig hebben te bereiken.” zegt Roselyn Himann, uitvoerend directeur LUTW.

LUTW is wereldwijd actief en heeft voor verlichting gezorgd in meer dan 17.000 huishoudens in 50 verschillende landen in de ontwikkelingswereld van Afghanistan tot Zambia. Projecten van LUTW richten zich erop gemeenschappen concrete sociale en economische winst en winst op milieugebied te brengen door het verbeteren van hun gezondheid en hun veiligheid, het verzorgen van het plaatselijk onderwijs, het helpen bij de ontwikkeling van een economische infrastructuur en het beschermen van het fysieke milieu door de hoeveelheid koolstofbrandstoffen voor verlichting te verminderen. LUTW schat dat tot nu toe ruim 100.000 mensen door hun projecten direct zijn geholpen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?