RSS

Musical Brandende Liefde in première

Musical Brandende Liefde in première

De nieuwste Wolkers-musical beleefde deze week zijn première in de Leidse Schouwburg. Brandende Liefde is van de makers van de musical Turks Fruit. Het was de wens van de in oktober 2007 overleden schrijver om zijn boek Brandende Liefde op de planken te zien.

De musical gaat over Mademoiselle Bonnema (Catherine ten Bruggencate), die Franse les geeft aan jonge kunstenaars. Een daarvan is Rick (Daniël Boissevain), die in ruil voor klusjes en de verzorging van haar oude vader (Frits Lambrechts) in het souterrain mag wonen. In het huis wonen ook Anna (Loes Haverkort) en haar man, een concertpianist. Anna en Rick worden verliefd, maar Bonnema zit hen op allerlei manieren dwars waardoor een onmogelijke driehoeksverhouding ontstaat.

Scriptschrijver Dick van den Heuvel noemt de productie in Wolkers’ woorden ,,een ode aan de passie, niet alleen die van een man voor een vrouw, maar ook die van een kunstenaar voor de kunst”. Hij onthulde eerder dat Brandende Liefde niet de laatste Wolkers-musical wordt die in de theaters te zien is. ,,Er komt zeker binnen twee jaar een derde.” Het is nog niet bekend welk boek wordt omgevormd tot theatervoorstelling.

Brandende Liefde is tot en met 14 juni te zien in de Nederlandse theaters.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?