RSS

De genezende kracht van cayennepeper

ma, mrt 2, 2009

Gezondheid en Voeding

De genezende kracht van cayennepeper

Cayenne vormt mogelijk de meest wonderbaarlijke, zegenrijke plant om zelf te kweken en in pepervorm (poeder) als eerste hulp bij de hand te hebben.

Ik ben ontelbare malen getuige geweest van zijn goede eigenschappen, toen ik de kennis en toepassing over cayenne met mijn vrienden deelde. Een dame die iedere winter naar Mexico ging, beklaagde zich tegen mij over het feit, dat ze ondanks haar voorzorgsmaatregelen betreffende het gebruik van flessen water en dieet, zij bij iedere vakantie toch gebukt ging onder de zgn. “Montezuma’s wraak” Haar voorzorgsmaatregelen haalden niets uit. Ik vertelde haar, dat de Mexicanen een zeer gepeperd dieet kennen en dat zij hun voorbeeld zou moeten volgen. Indien ze niet van heet, gepeperd voedsel houdt, zij dan in ieder geval een aantal potjes met cayennepeper capsules bij zich moest hebben. Ik moedigde haar aan om voor iedere reis, bij iedere maaltijd cayenne in te nemen, om er alvast aan te wennen. Eenmaal in Mexico, at ze ook in restaurants, die ze anders nooit uitgekozen had en beperkte haar drankjes niet alleen tot flessen water. Ze nam dagelijks 10-12 cayennepeper capsules in en ze was heel blij te ontdekken, dat ze een normale stoelgang had en over onbeperkte energie beschikte.

Krachtig bloedstollend middel
Toen ik aantal jaren geleden in Arizona woonde, was mijn oud oom ingeroosterd voor een bypass operatie, de week daarop. Ik informeerde hem over cayennepeper en daarbij vermeldde ik ook het voordeel om de hartspier te suppleren met duindoorn bessen, een natuurlijke bron voor vitamine E en mineralen. Hij moest zich aan een suikervrij dieet houden, evenmin zoetjes gebruiken, en psylliumschillen aan z’n strenge dieet toevoegen, aangezien in de eerste plaats zijn levensstijl de oorzaak vormde voor zijn hartconditie. Hij hield zich aan het regiem en toen hij vijf dagen later zijn arts bezocht, werd hij genezen verklaard en werd zijn operatie afgelast. De cayenne peper vormde het belangrijkste aspect van zijn regiem en die onmiddellijk tot positieve resultaten leidde. In iedere EHBO kit zou cayennepeper thuishoren. Wanneer je te maken krijgt met een ernstig bloedende snijwond, strooi dan cayennepeper, een krachtig bloedstollend middel, direct op de wond. Cayenne is in staat de bloeddruk ter plaatse aan te passen en onmiddellijk te beginnen met bloedstolling. Het is tevens een krachtig middel tegen infecties, zodat men zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele infecties.

Als katalysator
Mijn familie maakt al jaren lang op deze manier gebruik van cayenne en beschouwt de, voor de omgeving wonderbaarlijke resultaten, als vanzelfsprekend. Ter ondersteuning van reanimatie na een hartaanval, kan cayenne toegepast worden. Meng in deze situatie, een theelepel cayenne met een beetje (warm) water en giet het vervolgens in de keel van de patiënt. Dit is een gegarandeerde wijze om de patiënt bij te brengen en is veel succesvoller dan uitsluitend reanimatie. Mensen met hart- en bloeddruk problemen kunnen ervoor kiezen de juiste hoeveelheid cayennepeper aan hun dieet toe te voegen. Cayenne vormt de beste remedie tegen koudvuur, bevriezing en in iedere situatie, waarin een betere bloedtoevoer en circulatie gewenst is. Cayenne kan zelfs in schoenen of laarzen worden gestrooid om de voeten warm te houden. Cayenne werkt als een katalysator, waarin alle andere kruiden en supplementen snel naar de juiste plek in het lichaam worden getransporteerd, waardoor hun effectiviteit wordt vergroot. Cayenne bevat een hoge dosis vitamine C en is daardoor inzetbaar voor behandeling tegen verkoudheid, sinusitis en ademhalingsproblemen.

Spijsvertering
Vele herbalisten geloven dat Cayennepeper een nuttig en waardevol kruid binnen de fytotherapie zou kunnen zijn, en niet alleen ten aanzien van de spijsvertering, maar ook voor het hart en het bloedvatenstelsel. Het doet namelijk ook dienst als katalysator, en verhoogt de doeltreffendheid van andere kruiden wanneer het gecombineerd gebruikt wordt. Daarnaast is Cayennepeper rijk aan vitaminen A en C, heeft de volledige complexen van vitamine B, en is zeer rijk aan organisch calcium en kalium, wat ook één van de redenen is waarom het goed voor het hart is. Cayennepeper kan het slijmvlies van de maag en de peristaltische actie in de darmen verbeteren. Het helpt de vertering en de assimilatie, en het helpt het lichaam om hydrochlorisch zuur (zoutzuur) te creëren, dat voor een goede spijsvertering en assimilatie zorgt, en vooral voor de proteïnes noodzakelijk is. De rol van Cayennepeper is zeer significant wanneer wij realiseren dat het spijsverteringssysteem een belangrijke rol speelt, al dan niet direct, bij onze geestelijke, emotionele en lichamelijke gezondheid. Het spijsverteringssysteem zorgt voor de voeding van onze de hersenen, de klieren, de spieren en elk ander deel van het lichaam.

Voeding voor het hart
Het volgende citaat is afkomstig van Dr. John Christopher’s nieuwsbrief: Cayenne, jaargang 1, nummer 12:

“Bij veel mensen leidt het hart aan ondervoeding vanwege de consumptie van bewerkt voedsel, maar door het gebruik van een theelepel cayenne in een glas warm water, ontvangt het hart een krachtige dosis goede voeding. Een ieder van ons behoort te weten hoe belangrijk deze informatie is, want iedereen kan zomaar op een bepaald moment een hartaanval krijgen, zelfs u. De warme thee werkt sneller dan het gebruik van capsules of koude thee, aangezien de warme thee de celstructuur openlegt, deze laat opzwellen en cayenne sneller toegang heeft, waardoor deze krachtige voeding direct via de aderen naar het hart gaat”.

Cayennepeper is ook bekend omdat het hartaanvallen binnen 30 seconden stopt. Een voorbeeld is dat van een 90 jaar oude man die een ernstige hartaanval kreeg: zijn dochter gaf hem een aftreksel van cayennepeper door het in zijn mond te stoppen. Hij was door de artsen zo goed als opgegeven, maar binnen enkele tellen na het toedienen van de peper kwam hij langzaam tot bewustzijn. Tot aan het ziekenhuis bleef hij in een staat van half-bewustzijn, maar de dochter bleeft hem de Cayennepeper geven. Tegen de tijd dat zij bij het ziekenhuis waren, had hij zijn bewustzijn volledig teruggekregen, en wilde hij weer naar huis gaan en het gazon maaien. Om een mogelijke hartaanval te voorkomen, kan men het best een theelepeltje van het aftreksel om de 15 minuten geven, of een theelepeltje cayennepeper in een glas heet water doen en dit laten innemen tot de crisis over is. Volgens Dr. Richard Anderson, heeft het gebruiken van cayennepeper in combinatie met haagdoornbessen samen het ongelooflijkste effect op het hart. Hij gelooft dat de combinatie van cayennepeper en haagdoornbessen binnen verscheidene maanden het hart zal versterken en misschien hartaanvallen zal verhinderen.

Noodsituaties
Het is een goed idee om altijd een aftreksel van Cayennepeper bij je te hebben in geval van noodsituaties. Dr. Anderson heeft altijd cayennepepercapsules bij hem in de auto. En niet alleen maar voor hartproblemen, maar ook bij opmerkelijke noodsituaties zoals een bloeding in de longen, de maag, de baarmoeder of de neus kan Cayennepeper uitkomst bieden. Een theelepeltje van het poeder of een theelepeltje in een kop heet water en om de 15 minuten geven tot de crisis is overgaan. De bloedingen zouden in 10-30 seconden moeten ophouden. De reden voor deze eigenschap is dat de peper de bloeddruk controleert en direct herstelt. Daarnaast voorkomt het het klonteren van het bloed. Voor uitwendige bloedingen, neem je cayennepeper in, maar giet je het ook direct op de wond.

Cayennethee
Om aan te tonen hoe goed cayenne werkt als voeding voor het hart, hebben een paar artsen, afkomstig van de oostkust van Amerika, levend hartweefsel in een steriele beker met gedestilleerd water gestopt en het hartweefsel uitsluitend cayenne gevoerd, waarbij afbraakstoffen regelmatig verwijderd werden en regelmatig gedestilleerd water werd toegevoegd, om verdamping tegen te gaan. Gedurende de periode dat het hartweefsel met cayenne gevoerd werd, moesten de artsen iedere paar dagen hartweefsel verwijderen, omdat het zo snel aangroeide. Het hartweefsel bleef doorgroeien door de afwezigheid van regulerende klieren, zoals de hypofyse en de pijnappelklier. Artsen en assistenten hielden het hartweefsel 15 jaar in leven, alvorens zij besloten om het te vernietigen,zodat zij het nader konden onderzoeken. Dit voorbeeld geeft aan, dat cayenne met name op de hartspier zo’n buitengewoon voedende werking heeft. Dit gegeven vormt de oorzaak achter de schijnbaar wonderbaarlijke herstelgevallen bij hartaanvallen, waarin het slachtoffer slechts een kopje cayennethee drinkt! Het hart heeft al sinds lange tijd geen behoorlijke maaltijd gehad, waardoor deze zwaar ondervoed is. De cayennethee voorziet het hart van de juiste voeding, i.p.v. dat het tot de orde geroepen wordt door toepassing van nitroglycerine, digitalis of een ander chemisch middel, dat het hart sneller doet kloppen, maar verzuimd wordt de juiste voeding te geven i.v.m. een goede hartfunctie.

Een van mijn favoriete cayenne getuigenissen is afkomstig van een van Dr. Christoper’s studenten, die recentelijk de waarde van cayenne heeft leren kennen als bloedstol middel of als bloeddruk regulerend kruid bij ernstige bloedingen. Ze was thuis toen ze een geweerschot hoorde bij de buren en raakte in paniek, toen ze zich realiseerde, dat er alleen twee jongens in dat huis waren. Ze rende naar de buren en trof haar buurjongen aan, die een van zijn vaders geweren had gepakt en per ongeluk zijn vriendje had neergeschoten, die in een grote plas bloed lag. Alvorens het alarmnummer te bellen, greep ze impulsief naar de cayenne in het specerijenkastje en strooide bijna de hele inhoud van het potje in de wond. Toen de ambulance arriveerde, vroegen de verpleegkundigen wat er in hemelsnaam in de wond was gestrooid en dachten dat ze de verwonding erger had gemaakt. Toen ze hen vertelde dat het cayenne betrof, dachten ze werkelijk dat ze gek was geworden en spraken haar bestraffend toe, omdat ze geloofde dat kruiden effectief konden zijn bij zo’n ernstige verwonding. Later op die dag belde de paramedici haar, nadat de een ziekenhuis hadden gebracht. Onderweg in de ambulance en na controle van zijn gezondheid status, realiseerde hij en zijn collega zich namelijk dat de patiënt waarschijnlijk doodgebloed zou zijn voor aankomst bij het ziekenhuis, ware het niet dat de ingreep met cayenne was gedaan. Er werd gerapporteerd dat medisch personeel van Provo, Utah, jaren na dit incident nog altijd cayenne bij zich hadden, naast hun andere E.H.BO. spullen. Onze familie gebruikt bij allerlei verwondingen cayenne niet alleen tegen het bloeden, maar ook als garantie tegen infecties.

Aanschaf van cayenne
Vermijd de aanschaf van cayenne, die afkomstig is van de specerijenafdeling in uw supermarkt. De meeste kruiden en specerij en worden bestraald (in de V.S.), waardoor ze medisch onbruikbaar worden. Koop daarentegen cayennepeper met een waarde van 30.000 tot 40.000 Scoville-eenheden via een bedrijf, met een garantie voor niet bestraalde producten. Middels gewenning, kunt u de dosis opvoeren tot een waarde van 60.000 tot over de 90.000 Scoville-eenheden. Begin driemaal daags met een kwart theelepel cayenne in een glas water. Voer de hoeveelheid na een week op tot driemaal daags een halve theelepel. De optimale dosering bedraagt drie maal daags een theelepel per glas water. Indien dit te sterk voor u is, probeer het dan met capsules bij iedere maaltijd. Master Cleanser is een formule, die toegepast kan worden bij beginnende keelpijn. Deze mix bestaat uit verse citroensap, cayenne en leidingwater. Voor de smaak voegt men bv. ongeraffineerde ahornsuikerstroop toe (of bv. melassestroop).

Noot van de vertaler:
Navraag leert dat kruiden specerijen in Nederlandse reformzaken over het algemeen niet bestraald zijn, maar door de invoering van de Europese Codex Alimentarius eind 2009, komt hier mogelijk verandering in. Waakzaamheid en assertiviteit m.b.t. onze dagelijkse voeding en supplementen is geboden. Nogmaals, voedsel- en kruidenbestraling is niet goed voor onze gezondheid door de mogelijke aantasting van de opbouwende- en therapeutische stoffen en energie in de voeding en natuurlijke medicamenten. (Via Frontier en Beyond Medicine)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reacties

 1. Linda:

  Bedankt voor de tip, ik ben het meteen gaan halen bij onze natuurwinkel!

 2. jaap:

  Zeker de moeite waard..! Net als vit. c in hoge doseringen maar cayenne is waarschijnlijk, door de samenstelling, breder inzetbaar.

  Zie evt. ook http://www.vitamincfoundation.org

 3. mrlofsky:

  waar best te kopen
  wat is probleem met bestraling

  zelf te malen en te drogen

  hoe best in te nemen
  in capsule te krijgen

  ?

  yanx

 4. Alex:

  @mrlofsky: Je kan bij een natuurwinkel vragen naar gemalen cayennepeper van het merk “Het Blauwe Huis”. Is een goed product, onbestraald en biologisch.
  http://www.nieuweband.nl/producten/detail/4374/

 5. huberta:

  hallo, wat nou te doen als je allergisch bent voor cayennepeper, eigenlijk de meeste rode voedingsmiddelen zoals tomaten, parika.
  Ik heb dus een voedingsallergie wat kan ik dan het beste doen?

  gr. huberta

 6. GABITZA:

  unde se gaseste acest piper cayenne?

 7. Willem:

  Jongens! Dat is toch niet te drinken! Pure spaanse peper! Kom nou! Koop dan maar beter die capsules, die proef je niet. Maar of dat nou gezond is voor je maag vraag ik me wel af.. In ieder geval een heel vreemd verhaal hoor. Als deze eigenschappen in de spaanse peper (cayennepeper) zouden zitten zou het dan niet allang toegepast zijn in de medische wereld? Het lijkt mij een broodje aap verhaal. Sorry dat ik de gelovigen misschien wat ruw schud, maar deze claim zal toch eerst onderzocht moeten worden. En dubbelblind graag.

 8. Elisabethvr:

  mag deze TIPS graag zien

  TOPPIE

 9. willemijn:

  get real Willem, denk zelf na! de natuur is er niet voor niets!
  de medische wereld daarentegen is er maar voor 1 ding…
  hetzelfde geldt voor bestraling
  lees het boek ‘giftig’, dan kan je pas meepraten

 10. andre:

  had het gehoord was onder de in druk heb het al 3 dagen gebruikt hoeveel keer per dag moet je het gebruiken wie weet het djw

 11. erwin:

  Waarom moeten de meeste mensen toch altijd eerst bewijzen zien voor dat ze (in) iets kunnen ‘geloven’? Hebben ze wel concrete en ondubbelzinnige bewijzen van hun God -in welke vorm dan ook- om te kunnen geloven, of van de pure liefde om te kunnen liefhebben en geliefd te voelen?
  Met dit ‘soort’ mensen komt de mensheid geen enkele stap verder…
  Het is aan de andersdenkenden, de afvragers, de vragenstellers, de positieven… En daar zijn er steeds meer van.

  Ander punt, ik ‘hoor’ zo weinig (weerstand) van de natuurvoedingswinkels over de Codex. Is de Codex het einde van deze branche?

 12. Jannekes:

  Ik zie jammer genoeg geen reactie op het bericht van huberta: Wat te doen bij allergie?
  Ik heb geen voedingsallergie voor tomaat of paprika of gewoon rode pepers, maar ben wel zwaar allergisch voor cayennepoeder, ook al weet ik niet dat het in een gerecht zit. Onlangs merkte ik het weer, doordat mijn lichaam totaal overprikkeld raakt alsof al mijn cellen in brand staan, de haren op mijn arm gingen overeind staan en ik heel emotioneel word. Met twee vingers in de keel heb ik het meeste er weer uitgekregen en met witbrood en thee is mijn lichaam en emoties wat rustiger geworden. ‘s avonds vroeg naar bed, heb ik het klokje rondgeslapen en de volgende dag nog steeds een beetje beverig en trillerig. Ik vind dit een heel rare reactie. Katalysator zeker, maar is dit gezond??

 13. Astrid:

  heel bijzonder, ik had hier nog nooit over gehoord. ik heb een paar pepers van eigen oogst op mijn aanrecht liggen en ging net een koppie thee zetten. Er schoot door mijn hoofd; “zal ik het van pepers maken?” Toch maar voor rooibos gekozen en een half uur later krijg ik een mail en kom ik via-via op jullie site terecht. ik ga het meteen proberen

 14. rita verwaest:

  Ik vind dit allemaal heel fijn om te lezen.Maar ik vind het zo erg dat de gewone cayennepeper in de colryut niet goed is wat zijn de mensen toch allemaal aan het eten en dan moeten we ook nog maar eens positief blijven soms wordt ik kwaad misschien begrijp ik het allemaal niet zo goed.Als ik baas moest zijn dan zou ik willen dat de mensen gezond waren en zou ik er alles aan doen dat iedereen gelijk werd behandelt als mens niemand meer niemand minder niemand met drie huizen en anderen in een hut maar ja nu dwaal ik af. Hier in belgie zijn er Tukse winkels zijn die producten ook bestraald?

 15. Johan:

  strooide cayennepeper op droog brood dan de boter er over dan kaas of vleeswaren of stroop dit is best te doen en ontdek wat het voor je gaat doen
  je zult versteld staan

 16. jac beun:

  Beste Johan
  Welke peper gebruik jij?
  Waar koop je het?
  Verblijf veel in Turkije,wellicht is het daar goed.
  Maar wie kun je vertrouwen?

 17. Joyce:

  Geachte heer/mevrouw,

  Cayenne Poeder van Liever Gezond gekocht.
  Vraag me af of je deze capsules ook mag/kan gebruiken bij een Colitis Ulcerosa en bij gebruik van maagzuurremmers.
  Hoor graag van u.
  Met vriendelijke groet,
  Joyce

 18. ronald:

  Beste Mensen,
  Ik kan er kort over zijn , het werkt.
  Zelf ben ik geen verkoper maar wel iemand die jaren last had van stress op maag,darmen en hartklachten, met als gevolg ontstoken maag(richting maagzweer)Darm ontstekingen en onregelmatige hartkloppingen en vele inwendige pijnlijke onderzoeken.
  Oorzaak van deze aandoeningen is dat stress de werking van je darmen, maag en hart nadelig aantast.
  Na jaren zoeken en proberen kwam ik uit bij Cayenne peper.
  Wat Cayenne peper doet is de slijmlagen herstellen en het hart weer sterker maakt.
  Na eindelijk half jaar kan ik nu gelukkig zeggen dat ik nergens meer last heb en moet zelf toegeven dat de darmen perfect werken, geen opgeblazen gevoel meer, kortom weer kern gezond
  Ik hekel de overheid, omdat deze namelijk geen inkomsten genereert als er geen medicijnen worden uitgeschreven.
  Dit geld namelijk ook voor kanker, is een ziekte dat makkelijk voorkomen kan worden met dichloor azijnzuur, maar kan helaas voor de overheid en andere geld wolven geen patent op worden verkregen omdat deze vrij in de natuur te halen is.
  Dus mensen wees niet zo sceptisch, en probeer de adviezen gewoon voor een week, als het niet aanslaat dan gebruik je het gewoon niet, zo simpel kan het leven zijn en een hoop ellende bij jezelf besparen en voorkomen.
  Laten wij verstandig zijn en naar elkaar te luisteren in plaats van instanties die maar steeds geld uit je zak proberen te kloppen.
  De overheid en instanties hebben geen baat bij gezonde mensen.

 19. Erik:

  Hi Ronald, bedankt voor je advies ik ga het ook gelijk proberen. kun je misschien nog aangeven hoe je de Cayenne Peper hebt gebruikt dmv thee etc en was is de dosis die je gebruikt. Ben het eens met je redenering vwb de overheid, farma en voedings industrie zij hebben een andere agenda die ons alle bekend is. Nogmaals bedankt. Gr Hans

 20. Maagbander:

  Ik hou enorm van heet eten en heb ook het idee dat het gezond is, maar helaas, sinds ik een maagband heb, kan ik dit niet meer eten. Ik verdraag het niet meer. Zou ik die capsules wel kunnen nemen? Heeft iemand ervaring hiermee?

 21. Anneke:

  Hoi Allemaal

  heeft iemand misschien ervaring met cajennepeper en hoofdpijn
  ik heb van iemand gehoord dat het daar ook goed voor is en daar ik een
  hoofdpijn patient ben (bijna elke dag) zou ik dat graag willen proberen
  gr Anneke

 22. Willem:

  Ik heb al enkele maanden ervaring met het dagelijks binnenkrijgen van cayennepeper.
  Meer bepaald gaat het over het merk Ducros (vrij grof gemalen) dewelke ik dagelijks nog steeds rijkelijk op m’n pasta strooi.

  Of het wel of niet medische voordelen biedt, daar ga ik me niet over uitlaten. Wel weet ik uit die ervaring dat cayennepeper het een en ander ‘openzet’: het meest opvallende is onmiddellijk een lopende neus (als je dus verkouden bent…), daarna merkte ik duidelijk een betere doorbloeding op en het werkt gunstig op je humeur.

  Misschien zijn deze voordelen eigen aan alle pikante eten, maar ik hou het bij cayennepeper, omdat het verdomd krachtig is.

  Na een tijdje merk je een bepaalde gewenning, maar vanaf een bepaalde dosis loop je toch altijd weer met tranen in de ogen.

  Uiteraard moet je je afvragen in welke hoedanigheid het medische voordelen biedt (uiteraard: als het deze al biedt): ik kan me voorstellen dat cayennepeper geen ‘structurele problemen’ kan oplossen in je lichaam.

 23. Hulp:

  Wat te doen bij allergie van cayennapeper?

 24. Johan:

  Hallo Joyce,

  Voor zover we kunnen beoordelen heeft onze zoon één van meest zware vorm van Colitus Ulcerosa. Hij heeft ook 2 maal in het ziekenhuis gelegen hiervoor na hevige aanvallen. Na ruim 2 jaar verschillende soorten medicijnen, hebben we hem een boost van colostrum (in poedervorm) gegeven (2x 10 gram per dag). Binnen 48 uur (!!) had hij al vaste ontlasting.
  Ik kan je dit produkt ten zeerste aanraden, indien men last heeft van Colitus Ulcerosa.
  Zodra het ”rustig” is, zou je aanvullende alternatieven kunnen gaan proberen.

  Grt Johan

  Joyce:
  augustus 2nd, 2011 om 10:47
  Geachte heer/mevrouw,

  Cayenne Poeder van Liever Gezond gekocht.
  Vraag me af of je deze capsules ook mag/kan gebruiken bij een Colitis Ulcerosa en bij gebruik van maagzuurremmers.

 25. Kizz88:

  Hallo allemaal,
  Ik ben ook overtuigd van de geestkrachtige werking van kruiden.
  Voor de mensen met die hulp zoeken bij een allergie ga op zoek naar een NAET therapeut bij jou in de buurt. 1 behandeling per allergie. Ik sta er nog steeds versteld van dat het werkt.

 26. Floor:

  @ Anneke, 14 03 2012,
  beste dame, bij dagelijkse hoofdpijn zou ik toch zo spoedig mogelijk een arts, en vervolgens een specialist contacteren. Het risico van een, meestal goedaardige, tumor, die zich probleemloos laat verwijderen, is te groot om zonder medisch advies te blijven.
  Een andere mogelijkheid is uiteraard een stofwisselings-probleem, maar ook dit kunt u beter met een medicus bespreken dan er mee te blijven voort lopen.
  Uit volle betrokkenheid met uw probleem,
  Floor.
  floor@skynet.be

 27. janny plaatsman:

  hallo, cayennepeper kun je ook goed gebruiken voor aftevallen. het zet je hele systeem aan, activerend dus. ik zou de chemische troep niet gebruiken , maar voor de natuur gaan.

 28. Sylvie Jacobs:

  Bedankt voor het delen. Ik ben onlangs begonnen met cayenne omdat het de curcuma beter doet opnemen zoals het bloedgroep O dieet voorstelt. Vanhieruit wil ik een kanttekening maken m.b.t. bloedstollende effect wat bij mijn bloedgroep O gunstig is. Maar ik weet niet of dat bij de andere bloedgroepen ook zo is – behalve dan als het ‘medisch’ vereist wordt door het lichaam belast te hebben. Als iemand het weet mag ie het zeggen/schrijven.

 29. Bertus:

  Ik kwam meerdere artikelen als deze tegen en ben die capsules met cayenne gaan gebruiken. Maar sommigen komen niet boven de 40.000 hU en zijn flink prijzig. Weet iemand of het (veel) verschil maakt, wanneer je overstapt naar capsules met 100.000 hU ?? Ik zag deze op marktplaats staan. Ik blijf ze gebruiken, want ik voel me goed, prima energie en ik ben overigens goed gezond. Hopelijk weet iemand meer over die sterkte !!!!!

 30. geraldine van den boogrrt:

  Mijn dochter en ik gebruiken het en wij voelen ons uitstekend. Ik koop het in Amerika bij “iherb.com” in vloeibare vorm en het moet Capsicum annuum zijn sterkte 1:4. van Eclectic institute.
  Onlangs een levendbloedonderzoek gedaan en mijn bloed was een plaatje, obtimaal terwijl het daarvoor erg bedenkelijk was, dikke vette geldrollen en nu zwom iedere cel los.
  Ik zweer erbij . Je moet dit ook niet maanden doen, maar af en toe je lichaam een boost geven.
  De foto van het bloed, heeft me 100 procent overtuigd. Let wel op er wordt veel slechte kwaliteit verkocht.

 31. Liliane Kemps:

  Was verbaasd toen ik dit allemaal las. Zocht op wat cayennepeper juist was en kwam op deze site terecht. Heel interessant ! Kan je het ook kopen in Thailand? zuiver bedoel ik dan, omdat er momenteel een familielid is die het zou kunnen meebrengen.

 32. rowdy:

  je kan beter soms natuurlijke producten gebruiken dan chemische rotzooi wat meer nadelen geeft dan voordelen met mate innemen dat is met alles zo baat het niet dan schaad het ook niet.

 33. joao:

  Ik geloof zeer zeker in de krachtige werking van natuurmiddelen maar lees ik het nou goed? Bij een reanimatie in de keel van het slachtoffer gemengd met een beetje water? Dat gaat rechtstreeks in de longen! Iemand die bewusteloos is mag juist helemaal niets krijgen.

 34. Albi:

  In verband met de dosis, lees zeker onderstaande site, want een te veel kan schade berokkenen aan nieren, lever… en kan zelfs dodelijk zijn.
  http://www.benseng.com/product/product-cayenne-peper.html

  Zelf kan ik uit ervaring wel zeggen dat het uitstekend is tegen hongergevoel, helpt voor de bloeddoorstroming en een gunst is voor de spijsvertering (zonder winderigheid tot gevolg). Daarbij had ik tijdens het gebruik ervan ook minder last van haaruitval, wat bij mij soms een beetje problematisch is; werkt het ook uitstekend tegen verkoudheden en heb ik ondanks mijn dieet, toch behoorlijk veel energie en door de betere bloeddoorstroming een mooiere huid en geen last van koude handen en voeten.
  Ik ben dus zeker en vast overtuigd van het gunstige effect.

  Grts Albi

 35. Ingrid:

  Is cayennepeper alleen maar geneeskrachtig in droge vorm ?

 36. Gijs:

  “Cayennepeper capsules” heb je in diverse sterktes. Ik heb nog nergens gezien dat een grotere sterkte (bijv. 100.000 hU) beter zou werken dan de (goedkopere) gematigde sterktes (bijv.20.000 a 40.000). Uiteraard lijkt het me zo dat je van de mindere sterktes veel meer moet gebruiken, maar dan nog twijfel ik erover of die mindere sterktes niet teveel zijn verdund. Ik weet wel dat ik een minder stevige ontlasting heb en dat er tijdens de ontlasting een beetje branderig gevoel wordt waargenomen (is overigens zo weer weg).@ ALBI (21-8-2013); ik herken wat je schrijft !

 37. zef clerx:

  Kun je het ook gebruiken om hoge bloeddruk te verlagen?

 38. René:

  Simpeler is Honing met eventueel kaneel. Doet hetzelfde. Hoef je geen dure capsules te kopen. Want al die peper in je maag en darmen is maar zo zo.

 39. inge:

  Kijk Willem, je weet toch dat de medische industrie erop gebrand is ons NIET beter te maken maar ons levenslang aan de medicijnen te houden, het leifst symptoombestrijdingsmedicijnen en GEEn genezende medicijnen ????

 40. Wout kampert:

  Waar kan je het kopen .En wat heb je precies. Ik las het op Facebook toevallig
  alvast bedankt

 41. Bea:

  Ik heb cayenepoeder gekocht in Spanje van het merk Comercial Mara Kech is dat veilig te gebruiken?

 42. Daphne:

  Gewoon vers opeten zo’n pepertje bij het avonderten. Vers is altijd beter.

 43. Miranda:

  Ik gebruik altijd een klein mespuntje cayennepeper in mijn koffie, waardoor het een hete afdronk heeft en ik vind het heerlijk…:-)

 44. Roosen.T.:

  Mijn vraag is kun cayennepeper onbestraalt ook in India verkrijgen. en kan ik het ook gebrijken i.v.m. met bloedverdunners dank je..

 45. Carla:

  Ik heb jarenlang erg veel last gehad van hartritmestoornissen en gebruik daarvoor ook medicijnen. Sotalol maar de pompfunctie van mijn hart ging achteruit. Mijn cardioloog adviseerde mij dan ook sterk aan om ablatie te laten uitvoeren. Dit zou op korte termijn gaan plaatsvinden. In die periode ben ik bij toeval cayennepeper gaan gebruiken. Bij mijn laatste ecg bleek dat de ritmestoornissen zo goed als verdwenen waren. De cardioloog snapte er niets van. Ik ook niet. In ieder geval is de ablatie van de baan en heb ik mij in jaren niet zo goed gevoeld. Wat was de reden van die gunstige ontwikkeling? Wat had ik veranderd in mijn eetpatroon? Ik ben er van overtuigd dat dit door het gebruik van de cayennepeper is gekomen. in plaats van mijn vlees met zout te bestrooien gebruik ik cayennepeper. Onlangs gegoogeld op cayennepeper. Het blijkt inderdaad heel goed te zijn voor je hart. Ik denk dan ook dat dit de reden is dat ik door het gebruik van cayennepeper helemaal geen ritmestoornissen meer heb.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?