RSS

1 Maart Nationale Complimentendag

1 Maart Nationale Complimentendag

Je partner, kinderen, ouders, vrienden, vriendinnen en vergeet vooral je collega’s niet. Op de Nationale Complimentendag kun je even stil staan bij al het goede dat mensen doen in jouw omgeving, door ze een oprecht en persoonlijk compliment te geven. Een mooie manier om je waardering voor iemand te uiten. Kleine moeite met een groot effect. Sommige mensen vinden kritiek geven makkelijker dan een compliment maken. We geven een paar belangrijke tips hoe je je waardering voor iemand kunt uitspreken.

Een compliment geven is een mooi moment, even stilstaan bij wat goed gaat, positieve feedback geven. Complimenten ontvangen is leuk, ze zijn altijd welkom. Iedereen wil graag gewaardeerd worden. Niet alleen thuis bij je gezin en familie, maar ook op het werk, door collega’s en je baas. Mensen brengen vaak toch de meeste tijd door op de werkplek. Gebrek aan waardering is vaak de belangrijkste reden voor werknemers om van baan te switchen omdat ze gedemotiveerd raken. Ook voor vrijwilligers, die zich in hun vrije tijd inzetten voor anderen is het fijn als ze waardering krijgen voor de energie en hulp die ze belangeloos geven aan mensen die dat nodig hebben.

Een paar tips om een compliment goed over te laten komen

  1. Ondersteun je compliment met enthousiasme en trotse lichaamstaal.
  2. Maak het compliment persoonlijk door het te geven op een manier die bij jou en de ander past.
  3. Overdrijf niet. Als mensen het gevoel krijgen dat het te veel is, komt het onecht over en wordt je compliment in twijfel getrokken.

Op www.nationalecomplimentendag.nl vind je meer tips over complimenteren en kun je zelfs een persoonlijke ‘Nationale Complimentendag 2009 Award’ uitreiken aan iemand in jouw omgeving. (Via Complimentje)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reacties

  1. jess:

    ik wou dat dit een internationale dag was… alhoewel ik denk dat ik het hier in Amerika ook gewoon toepas op 1 maart! punt 3 hebben ze hier toch niet in de gaten, overdrijven is hier gewoon gewoon 🙂

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?