RSS

Telefoons op zonne-energie

Telefoons op zonne-energie

Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern Samsung brengt dit jaar een telefoon op de markt die op zonne-energie kan werken. Dit liet het bedrijf vandaag weten.

Samsung presenteerde de telefoon op het Mobile World Congress in Barcelona. Het blauwe toestel met de naam Blue Earth heeft zonnepaneeltjes aan de achterkant, die de batterij voor tien tot veertien uur kunnen opladen. De ‘eco mode’ zou het energieverbruik daarbij nog sterk kunnen verminderen.

Interessante toepassing van de telefoon is de ‘eco walk’ functie. Gebruikers kunnen met de ingebouwde stappenteller bijhouden hoeveel ze hebben gelopen. De ‘eco walk’-software rekent vervolgens uit hoeveel CO2 er minder gebruikt wordt door te lopen in plaats van de auto te gebruiken. Het programma drukt zich uit in het aantal geredde bomen.

Om het groene karakter van Blue Earth te onderstrepen, meldde het concern ook dat de telefoon is gemaakt van gebruikte waterflessen.

Rivaal LG Electronics showt in Barcelona een prototype van een solartelefoon. Het is nog onduidelijk wanneer dit toestel op de markt komt.

De Blue Earth zal in de tweede helft van 2009 gelanceerd worden in Groot-Brittannië.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?