RSS

Oude lessen voor liefdesbrieven ontdekt

Oude lessen voor liefdesbrieven ontdekt

Wetenschappers hebben het vermoedelijk oudste handboek voor liefdesbrieven ontdekt in het Noord-Italiaanse Verona, de stad die door de liefdesgeschiedenis van Romeo en Julia wereldberoemd werd.

Een groep studenten stootte in de ‘Biblioteca Capitolare‘ toevallig op een twaalfde eeuwse Latijnse handleiding voor het schrijven van liefdesbrieven.

‘Het gaat om het oudste handboek om brieven te schrijven, met een heel hoofdstuk gewijd aan liefdesbrieven’, zegt Francesco Stella, professor Middeleeuwse Literatuur. De handleiding met de titel ‘modi dictaminum’ werd op perkament geschreven.

De auteur is een zekere Guido. De middeleeuwse liefdesexpert suggereert zinnen als: ‘Mijn liefde voor jou is zo diep, dat ik ze met woorden niet uitdrukken kan, al kon elk membraan van mijn lichaam spreken’. Een passende groet voor de geliefde is: ‘Ik stuur je zoveel groeten als er vissen in de zee zwemmen’. Bovendien raadt de auteur aan de schoonheid van de uitverkorene met waardevolle edelstenen te vergelijken.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?