RSS

20 nieuwe windmolens per dag in Europa

do, feb 5, 2009

Wetenschap en Natuur

20 nieuwe windmolens per dag in Europa

In de Europese Unie werden in 2008 meer windmolens geïnstalleerd dan installaties voor om het even welke andere energiebron. Dat blijkt uit cijfers van de European Wind Energy Association (EWEA). Ter vergelijking: van alle nieuwe energie-installaties die in 2008 gezet werden, nam windenergie 43 procent in. Dat is veel meer dan gas (35%), olie (13%), steenkool (4%) en waterkracht (2%). Dat schrijft de Britse krant The Guardian.

“De cijfers tonen aan dat windenergie Europa’s favoriete groene energie is”, zegt Christian Kjaer, CEO van EWEA. “Vorig jaar werden er elke werkdag maar liefst twintig nieuwe windturbines geïnstalleerd in Europa.”

Wereldranglijst
Volgens de EWEA hebben de Verenigde Staten in 2008 de meeste windturbines gebouwd. De VS nam, nog voor ‘groene jongen’ Barack Obama president werd, de eerste plaats van Duitsland over. De Global Wind Energy Council zegt dat China, wiens windenergiecapaciteit voor het vierde jaar op rij verdubbelde, tegen 2010 de tweede plaats zal innemen. China’s doelstelling is tegen 2020 30 GW windenergie te produceren. Het land lijkt nu op weg te zijn om dat cijfer tien jaar eerder te bereiken.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reacties

  1. tien:

    groene stroom, duurzaam, ik kan de woorden niet meer horen. Kost miljoenen, ik ga voor paars, mijn kleur in kleding dan he…niet even maar al 20 jaar

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?