RSS

Wereldmachten zoeken vreedzame oplossing met Iran

Wereldmachten zoeken vreedzame oplossing met Iran

De vijf permanente leden van de Veiligheidsraad en Duitsland blijven streven naar een diplomatieke oplossing over de nucleaire ambities van Iran. Dat maakten topdiplomaten van de VS, Rusland, China, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland woensdag bekend. Zij spraken een dag na de lancering van de eerste Iraanse satelliet met elkaar in de Duitse stad Wiesbaden.

Het was het eerste overleg na het aantreden van de Amerikaanse president Barack Obama. De deelnemers verwelkomden het besluit van Obama om rechtstreeks met Teheran te willen praten over zijn nucleaire programma. Ze riepen de Iraanse regering opnieuw op volledig mee te werken met de Verenigde Naties inzake zijn nucleaire programma. In de tweede helft van maart komen de zes landen opnieuw samen om te praten over de kwestie.

De Veiligheidsraad heeft Iran al drie keer sancties opgelegd omdat het land niet wil stoppen met uraniumverrijking. Westerse landen verdenken Iran ervan in het geheim te werken aan een nucleair wapen. Iran ontkent dat ten stelligste.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?