RSS

International Film Festival Rotterdam

ma, jan 19, 2009

Kunst en Cultuur

International Film Festival Rotterdam

De 38e editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) begint woensdag 21 januari. Het festival opent die avond voor genodigden en publiek met de Amerikaanse film The Hungry Ghosts van Michael Imperioli (bekend van de tv-serie The Sopranos).

Het is nog niet bekend wat de slotfilm is van het evenement. Het festival vertoont de komende editie 295 lange en ruim 400 korte films, waarvan 43 wereldpremières van lange films. Het wordt de tweede editie onder leiding van directeur Rutger Wolfson, die het festival vorig jaar als interimdirecteur leidde.

Muren
Nederlandse films die in première gaan zijn onder meer Oogverblindend van Cyrus Frisch, Bollywood Hero van Diederik van Rooijen, Crepuscule van Maartje Seyferth en Victor Nieuwenhuijs, Het Laatste Gesprek van Noud Heerkens en Babaji, An Indian Love Story van Jiska Rickels.

Drie filmmakers, onder wie de Nederlandse Nanouk Leopold, maken in opdracht van het festival speciale producties die op de muren van drie Rotterdamse gebouwen worden vertoond. Het gaat om de vestigingen van Nationale-Nederlanden, Robeco en het Hofpoortgebouw. Hun films gaan op de openingsavond in première.

Claire Denis
Het festival eert de filmmakers Jerzy Skolimowski uit Polen, Paolo Benvenuti uit Italië en Peter Liechti uit Zwitserland met retrospectieven van hun werk. De Franse filmmaakster Claire Denis staat centraal in Meet the Maestro. Haar nieuwste film 35 Rhums gaat in première op het festival.

Het International Film Festival Rotterdam duurt tot en met 1 februari. Vorig jaar trok het evenement 355.000 bezoekers.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?