RSS

Economische Zaken steunt label duurzaam toerisme

Economische Zaken steunt label duurzaam toerisme

De ene reis of accommodatie is duurzamer dan de andere. De meeste consumenten ontbreekt het aan inzicht en bijna niemand kiest bewust voor duurzaamheid bij het plannen van een vakantie in eigen land of daarbuiten.

Een nieuw consumentenlabel voor duurzaam toerisme moet consumenten op weg helpen naar een duurzamere vakantie. Het initiatief van Center Parc, Accor Hotels, Bookit en de NS –  wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken.

Aanhaken
Staatssecretaris Heemskerk juicht de komst van het label toe: “Het mooie aan dit initiatief is dat marktpartijen samen willen werken aan een overkoepelend consumentenlabel. Ik ga er van uit dat meer bedrijven aanhaken en daarmee bijdragen aan een duurzame toeristische sector.”

Consuwijzer.nl
Het label wordt op aanvraag toegekend aan aanbieders die beschikken over bestaande duurzame keurmerken in de reis- en verblijfbranche. Een stichting met een onafhankelijke commissie van deskundigen selecteert de keurmerken en controleert de uitgifte van het label naar de laatste wetenschappelijke inzichten. Het label zal ook geregistreerd worden op ConsuWijzer.nl, het loket van de overheid dat consumenten onafhankelijke en betrouwbare informatie geeft over hun rechten. Dit najaar zal het label bij consumenten onder de aandacht worden gebracht om de vraag naar duurzame reizen en accommodaties te vergroten.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?