RSS

Nature has all the answers

vr, jan 9, 2009

Wetenschap en Natuur

Nature has all the answers

Biomimicry-goeroe Janine Benyus komt 5 februari naar Nederland. “The International Hero of the Environment 2007” volgens Time Magazine en dé grondlegger van de relatief nieuwe en in populariteit toenemende wetenschap – Biomimicry – komt in februari voor het eerst naar Nederland.

Tijdens het Materia Inspiration Centre congres zullen Janine Benyus en andere internationale topsprekers hun visie geven op “Nature has all the answers”

De populariteit van de alom gerespecteerde Benyus is groot. Door Fortune werd zij onlangs bestempeld als “one of the 10 new gurus you should know”. Tien jaar geleden richtte Benyus het Biomimicry Institute op. Biomimicry is de wetenschap die de natuur bestudeert en kopieert om menselijke problemen op te lossen. Benyus ziet het als haar taak mensen bewust te maken van het biomimicry principe en de mogelijkheden die het biedt voor een duurzame samenleving met toekomst. Ze heeft inmiddels diverse prijzen en onderscheidingen mogen ontvangen, waaronder de titel ‘Time Magazine International Hero of Environment 2007’ en ze is lid van de Club van Rome.

Duurzaamheid in zuiverste vorm
Benyus komt op 5 februari 2009 naar Nederland voor het congres ‘Nature has all the answers’ georganiseerd door het Materia Inspiration Centre. Tijdens dit congres met nog meer internationale topsprekers draait het om het thema duurzaamheid in haar zuiverste vorm. Ingezoomd wordt op de vraag wat de mens kan leren van 3.8 miljard jaar research & development door de natuur. Dieren, planten en microben zijn de volmaakte ingenieurs. Zij hebben reeds gevonden wat werkt, wat geschikt is en wat hier op aarde kan voortbestaan. Deze pure kennis en inzichten kunnen designers, ingenieurs, architecten en productontwikkelaars helpen hun design en engineering uitdagingen duurzaam op te lossen. Want nu het tijdperk van fossiele brandstoffen ten einde loopt, zal er gezocht moeten worden naar nieuwe oplossingen. De weg er naar toe ligt volgens Benyus voor de hand: “Nature has all the answers”.

Het Congres vindt plaats in het Materia Inspiration Centre, Dock 36 te Enter.
Meer informatie: www.naturehasalltheanswers.com

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. Alex:

    Bedankt voor de tip, een mooi congres om tijd voor vrij te maken!

1 Trackbacks For This Post

  1. De natuur als voorbeeld | HappyNews:

    […] tanende economie. Donderdag 5 februari werd door het Materia Inspiration Centre het congres ‘Nature has all the Answers‘ georganiseerd over […]

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?