RSS

Unieke actie radiostations voor steun aan Goede Doelen

Unieke actie radiostations voor steun aan Goede Doelen

De landelijke en regionale commerciële en publieke radiostations, verenigd in RAB, Radio Advies Bureau zijn deze week een bijzondere actie gestart samen met tien goede doelen. Via een grootschalige radiocampagne op maar liefst vierenveertig zenders wordt het publiek gevraagd om op de website ‘Geef Nu’ geld te geven aan een goed doel.

RAB heeft het initiatief overgenomen van het Amerikaanse Ad Council. De doelstelling van de actie is tweeledig: zoveel mogelijk geld inzamelen voor de goede doelen én op een bijzondere manier laten zien dat radio een effectief en voordelig reclamemedium is. RAB zal de resultaten van de campagne (zoals sitebezoek en ingezamelde geld) na afoop van de actie bekend maken.

Op de website www.geefnu.nl staan tien goede doelen centraal: Hersenstichting Nederland, Nationaal Fonds Kinderhulp, Nationaal Fonds Ouderenhulp, Fonds Verstandelijk Gehandicapten, Stichting Spieren voor Spieren, Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld, ChildsLife International, Stichting Oogfonds Nederland, AMREF Flying Doctors en Fonds Slachtofferhulp. Al deze Goede Doelen bezitten het offciële keurmerk van het CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving).

De goede doelen verwelkomen het initiatief: “We zijn bijzonder blij met het initiatief Geefnu.nl van de publieke en commerciële radiostations. Dankzij donaties kunnen wij ons werk in Afrika voortzetten.”, aldus Linda Hummel, hoofd Communicatie en Fondsenwerving van AMREF Flying Doctors. De radiocampagne loopt tot uiterlijk 31 januari 2009 en is ontwikkeld door het reclamebureau Fellows. De campagne bestaat uit vier indringende commercials die ingaan op het feit dat mensen vaak bijna geven, maar dat bijna geven hetzelfde is als helemaal niets geven. De commercials zijn ingesproken door Bram van der Vlugt en Marlous Lazal. Ontwerpbureau Basisidee tekende voor de realisatie van de website.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?