RSS

Groene rijders gezocht voor windpark

vr, dec 19, 2008

Wetenschap en Natuur

Groene rijders gezocht voor windpark

Windenergie wordt pas rendabel als een op de drie Nederlanders in een elektrische auto gaat rijden. Dat blijkt volgens het tijdschrift Natuurwetenschap en Techniek (NWT) uit cijfers van Kema en eigen berekeningen, dat het publiceert in het januarinummer.

Minister van Milieu Jacqueline Cramer (PvdA) heeft in 2020 zes gigawatt aan windmolens gepland, driemaal zoveel als nu. Doordat het niet altijd even hard waait gaat de meeste energie verloren als er geen goed reservoir komt om de stroom tijdelijk in op te slaan, stelt NWT. Volgens het blad is een elektrische auto daarvoor ideaal. “Maar in Nederland zijn er daarvan dan wel heel veel nodig: 2,3 miljoen elektrische auto’s”, zo stelt NWT.

Kema heeft volgens NWT ook becijferd dat transformatorhuisjes overbelast raken als twintig procent van de Nederlanders daadwerkelijk een elektrische auto zou hebben en die bij thuiskomst aan het stopcontact legt. Elektrische auto’s gebruiken namelijk meer vermogen om het laden te bespoedigen. Volgens NWT moet daarom een nieuw systeem van ‘aanbodgestuurd laden’ worden ingesteld.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?