RSS

Obama kiest “Green Team”

Obama kiest "Green Team"

De pasverkozen Amerikaanse president Barack Obama heeft zijn kandidaten gekozen voor de belangrijkste milieuposten in het land. De namen worden pas volgende week officieel bekend, maar ze lekten al uit in The Wall Street Journal.

Als minister van Energie koos hij Steven Chu, Nobelprijswinnaar voor zijn onderzoek in de fysica. Carol Browner, die onder Bill Clinton het Amerikaanse milieuagentschap (EPA) leidde, wordt de nieuwe “energietsaar” die het energiebeleid van het Witte Huis in goede banen moet leiden.

Aan het hoofd van de EPA komt Lisa Jackson, voormalig milieuconsulente in New Jersey. Nancy Sutley, huidig adjunct-burgemeester van Los Angeles, wordt voorzitster van de Raad voor Milieukwaliteit van de president.

Klimaatverandering
Met zijn keuze maakt Obama duidelijk dat het hem menens is met de strijd tegen de klimaatverandering. De kandidaten staan stuk voor stuk bekend om hun progressieve ideeën en hun steun voor een strenge CO2-wetgeving.

De keuze voor Browner is met name interessant omdat haar job vroeger niet bestond. Ze moet de verschillende overheidsdiensten die van dicht of ver met energiebeleid te maken hebben, in de pas laten lopen. Browner heeft zich al openlijk uitgesproken voor strengere regels voor de Amerikaanse auto-industrie.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?