RSS

Peru start project voor behoud bossen

wo, dec 10, 2008

Wetenschap en Natuur

Peru start project voor behoud bossen

Peru zegt met behulp van Westerse regeringen de ontbossing binnen tien jaar geheel te stoppen. De regering van het land lanceerde dit voorstel bij de klimaattop in Poznan, Polen. Meer dan 80 procent van de primaire bossen kan worden gered of beschermd.

Tropische ontbossing veroorzaakt 18 procent van de totale uitstoot aan broeikasgassen. Peru is verantwoordelijk voor minder dan 1 procent van de wereldwijde uitstoot, de helft hiervan komt door ontbossing. Klimaatverandering heeft veel invloed op het land; er leven namelijk veel verschillende diersoorten in het Amazone gebied.

De milieuminister van Peru, Antonio Brack, zei tegen de BBC niet te bedelen om hulp. “Peru is een belangrijk land met waardevolle bosgebieden.” Peru wil werk gaan maken van de bescherming van 54 miljoen hectare bos in de Amazone en aan de noordkust van het Zuid-Amerikaanse land.

De komende tien jaar zal de Peruaanse overheid jaarlijks 5 miljoen dollar in het plan steken. Ze hoopt dat de internationale gemeenschap hier jaarlijks 20 miljoen dollar aan toevoegt.“ Dit is de Peruaanse contributie om klimaatverandering aan te pakken”, aldus Brack.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?