RSS

Starbucks UK stapt over op Fair Trade koffie

di, dec 9, 2008

Economie en Ondernemen

Starbucks UK stapt over op Fair Trade koffie

Starbucks gaat in het Verenigd Koninkrijk en in Ierland alleen nog maar Fair Trade koffie verkopen. Momenteel bedraagt de Fair Trade-omzet van de circa 700 outlets in deze landen slechts zes procent.

Dat meldt de Britse krant The Independent. Volgens de Starbucks-CEO en oprichter Howard Schultz gaat de stap verder dan wat zijn concurrenten tot nu toe hebben gedaan.

‘Het is een besluit voor de langere termijn waarvan de koffieboeren profiteren. Tegelijkertijd geven we onze klanten de garantie dat we een redelijke prijs hebben betaald waarmee de boeren vooruit kunnen, aldus Schultz in de Britse krant.

Volgens de Fairtrade Foundation zullen circa honderdduizend boeren in Afrika, Azië en Zuid-Amerika profiteren van de stap. Deze krijgen voortaan gegarandeerd 92 pence (1.08 euro) voor elke pond koffiebonen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reacties

  1. Diana:

    ‘Goed’ nieuws van de grootste koffie keten ter wereld die geen probleem heeft met het platwalsen van lokale cafe’s of een land als Nigeria een patent verbied op eigen koffie bonen! Ik hoop dat iedereen die fairtrade koffie drinkt of van plan is hierop over te stappen, die koffie in een cafe haalt dat geen Starbucks is…

    Ik woon in engeland en was blij dat nederland nog niet in de grip van deze keten was, tot 2008, blijkt…

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?