RSS

Kansen voor groene energie

di, dec 9, 2008

Economie en Ondernemen

Kansen voor groene energie

De overheid moet haar door miljardeninjecties gegroeide invloed op de economie gebruiken voor stimulering van duurzame energie.

Dan worden twee vliegen in een klap geslagen: de economie uit het slop én de milieuproblematiek aangepakt, stellen economen en milieudeskundigen. De doortastende aanpak van de crisis door het kabinet heeft de weg vrijgemaakt voor miljardeninvesteringen in duurzame energie, meent Willem Vermeend, hoogleraar economie aan de Universiteit Maastricht. Hij ziet kansen voor zon- en windenergie.

Volgens Wubbo Ockels, hoogleraar in Delft, kan een nieuwe duurzame energie-industrie veel werkgelegenheid opleveren. Ockels wijst net als Vermeend op Duitsland, waar met een kleine verhoging van de energieprijs is geïnvesteerd in zonne- en windenergie. Het bedrijfsleven zal daarbij meer begrip hebben voor overheidsbemoeienis dan enkele jaren geleden, zegt Lucas Reijnders, hoogleraar milieukunde in Amsterdam. ,,In de industrie is veel meer belangstelling voor energiebesparende maatregelen doordat de olieprijzen afgelopen zomer een record bereikten.”

Voorwaarde voor succes is dat de overheid consistent beleid voert, benadrukken de drie.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?