RSS

Succesvol Dance4life Event ’08

Succesvol Dance4life Event '08

10.000 scholieren kwamen vorige week bijeen in Jaarbeurs Utrecht voor het Dance4Life Event 2008. De afgelopen maanden zamelden zij met acties maar liefst 407.523 euro in voor projecten van STOP AIDS NOW!.

Tijdens het evenement maakte aids-ambassadeur Paul Bekkers namens het ministerie van Buitenlandse Zaken bekend dat dit bedrag wordt aangevuld met nog eens 200.000 euro.
De Nederlandse jongeren dansten samen met tienduizenden jongeren in achttien andere landen. Op deze manier willen ze de stilte en taboes rond hiv en aids doorbreken. Hoogtepunt van het event was de live satellietverbinding tussen de landen.

Aartsbisschop Desmond Tutu gaf vanuit Zuid-Afrika het wereldwijde startsein voor de live verbinding. Op geheel eigen wijze stak hij de jongeren een hart onder de riem. “Jullie inspireren mij. En de wereld. Dank jullie wel. Ga alsjeblieft door met het fantastische werk dat jullie doen.”
Tijdens het live-moment dansten tienduizenden scholieren wereldwijd gelijktijdig de ‘drill’; een positief dans- en zangstatement. Hiermee vestigden de jongeren de aandacht op hiv en aids. Bovendien hebben zij de huidige wereldleiders nogmaals gewezen op de beloften die zij hebben gedaan in de millenniumdoelen.

De wereld verbeteren begint bij jezelf!
Op het podium verschenen vele artiesten en presentatoren die zich belangeloos inzetten, waaronder Tiësto, The Partysquad, eliZe, Giel Beelen, Nikkie Plessen, Miljuschka Witzenhausen en Lange Frans & Baas B. Het evenement werd mede mogelijk gemaakt door Jaarbeurs Utrecht, die de locatie voor het evenement heeft aangeboden.
Grote trekker was Tiësto die zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken stak: “Iedereen kan iets betekenen. De wereld verbeteren begint natuurlijk bij jezelf. Het is voor mij heel belangrijk dat iedereen voelt: ik kan het verschil maken. Dat zoveel mensen hier zijn vandaag vind ik enorm inspirerend. Het enthousiasme dat de jongeren hier hebben, is bijzonder aanstekelijk. Het geeft mij weer extra energie om ermee door te gaan.”

Vertrouwen in de toekomst
”Het is echt fantastisch dat wereldwijd 50.000 jongeren vandaag vieren dat zij zoveel bereikt hebben,” zegt een trotse Eveline Aendekerk, directeur Dance4Life International: “Al die acties die zij hebben genomen om hiv en aids terug te dringen in de wereld. In deze tijd geeft me dat heel veel vertrouwen in de toekomst.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?