RSS

Fairfood verzorgt interactief debat ‘Werk maken van Duurzaamheid’

zo, nov 9, 2008

Economie en Ondernemen

Fairfood verzorgt interactief debat 'Werk maken van Duurzaamheid'

Is het duurzaamheidsbeleid van een werkgever een belangrijke factor bij de baankeuze van aanstormend talent? Spelen werkgevers daar op in en in hoeverre hebben young professionals invloed op dit beleid? Fairfood houdt vrijdag 14 november op de Nederlandse Carrièredagen het debat ‘Werk maken van duurzaamheid’, met Froukje Jansen (Omroep LLiNK) als debatleider. In het debat kunnen aanwezigen de discussie aangaan met het panel. Verkade, dat onlangs overstapte op Fairtrade chocolade, is een van de deelnemers.

Hoe ziet Nederland er uit in 2040? Zijn woonwijken in zee, duurzame auto’s en schappen vol duurzame producten in de supermarkt de gewoonste zaak van de wereld? Zijn maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid vanzelfsprekende zaken, ook op de werkvloer? Denktanks, Urgenda-sympathisanten en visionairs buigen zich over de vraag hoe duurzaam het land er over ruim dertig jaar uit moet zien. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor het bedrijfsleven niet slechts een marketingmiddel meer, maar is in alle lagen van het bedrijf geïntegreerd.

De huidige generatie young professionals, die nu op het punt staat de arbeidsmarkt te betreden of daar al even rondwandelt, is tegen die tijd actief op invloedrijke posities. Werkgevers dingen nu mee naar de hand van deze jonge en ambitieuze generatie. Het aanbod van werk is groot, en jobhoppen is een populair verschijnsel onder pas-afgestudeerden. Wat zijn de wensen van de aanstormende generatie op het vlak van duurzaamheid, en op welke manier komt het bedrijfsleven de young professionals daarin tegemoet? Of valt het wel mee met de wens van pas-afgestudeerden om duurzaamheid een overweging te laten zijn in hun carrièrestappen?

In het debat zullen young professionals en pas-afgestudeerden in de zaal over deze vragen in gesprek gaan met het panel. Na het debat is het mogelijk om de panelleden te interviewen.

De panelleden zijn:

Bart Merkus, algemeen directeur van Koninklijke Verkade N.V./ United Biscuits;
Monique Lempers, adviseur bij de Sustainability-groep van PricewaterhouseCoopers;
Johan Wempe, expert duurzaamheid en bedrijfsethiek;
Mijke van Ballegooijen, trainee bij KLM;
Caroline Ligtenberg, initiatiefnemer & mede-eigenaar Duurzame Vacaturebank;
Froukje Jansen (Omroep LLiNK) is gespreksleider.

Wie:         Panel en een publiek van ca. 150 aanwezige studenten en young professionals
Wat:         Debat ‘Werk maken van Duurzaamheid’
Waar:       Nederlandse Carrièredagen in de RAI, Amsterdam, Hal 11
Wanneer:  Vrijdag 14 november van 13.00 tot 14.00 uur

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?