RSS

Miljoenenimpuls voor tweewielers

wo, okt 22, 2008

Politiek en Samenleving

Miljoenenimpuls voor tweewielers

Fietsers krijgen een flinke duw in de rug van staatssecretaris Huizinga (Verkeer). Ook voor het regionaal openbaar vervoer heeft de CU-bewindsvrouw een fikse extra investering in petto.

Huizinga trekt 30 miljoen euro extra uit voor fietspaden, fietsroutes en extra stallingen bij trein- en busstations. Dat zal de CU-politica vandaag bekend maken bij de presentatie van de Mobiliteitsaanpak. Verder wil ze onderzoeken in hoeverre de elektrische fiets mensen kan verleiden de tweewieler te nemen.

Zo draagt Huizinga haar steentje bij aan de wens van het kabinet om het aantal treinreizigers jaarlijks met vijf procent te laten groeien. Huizinga stelt daarnaast 200 miljoen euro extra beschikbaar voor het regionale openbaar vervoer. Met dat geld, dat met name is bedoeld voor het stadsvervoer, moet de capaciteit per bus, tram en metro de komende jaren sterk groeien.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?